Feltöltés dátuma: 2024.05.07.

Tévéhíradó a nyári táborban

Tavaly nyáron, a sokadik táborunk helyszínének ismét a festői szépségű Dunakanyart választottuk. Közel a vízhez, kényelmes faházakban laktunk.

A kiszolgálás fantasztikus volt, erre a hétre speciális diétás szakácsot is biztosítottak, aki igencsak a gyerekek kedvében járt finom falatjaival. Nem okozott gondot sem a gluténmentes étrend, sem a vegetáriánus menü. Napirendünk is a szokásos volt: reggeli torna, étkezés, tanulás, utána sok szórakozás, játék, kézműveskedés, kirándulás.

A gyerekek hamar egymásra találtak, korcsoportonként összebújtak, a fiúk folyamatosan focizni akartak, a lányok inkább „művészkedtek”. Jó idő lévén – mivel medence is volt az üdülőben – sokat pancsoltunk.

Tapintani lehetett a felszabadultságot, a megszokott rutinból való elszakadás örömét, pedig észrevétlenül itt is rend volt. Az ellátók munkáját nagyban segítették a szenzorok és pumpák, már csak ritkán kellett a gyerekeket szúrni és ébreszteni éjjel, vagy megzavarni a játékot. Kicsik és nagyok szívesen vettek részt az oktatásban, játékokban. Segítőim fáradtságot nem ismerve tették felejthetetlenné a napokat.

A hét fénypontja Erős Antónia látogatása volt, amikor is televíziós stábbá alakultunk és a „híradóba” friss híreket forgattunk. Antónia közvetlensége, kedvessége, a gyerekek lelkes közreműködése bearanyozta a napot, még sokáig emlegették híradós mivoltukat.

Mire jók az edukációs táborok? Az akadályok leküzdésére, csapatépítésre, egymás elfogadásának és megbecsülésének növelésére, tanulásra. Fiatal doktoraink és nővéreink összehangolt munkája igazi „stábbá” kovácsolta a felnőtt-gyerek csapatot. Az, hogy hosszú távú barátságok kötődnek, betegségüket és egymást is elfogadják, már „megszokott” dolog.

Szigorú doktor néniből Zsuzsivá avanzsálni – a legnagyobb megtiszteltetés számomra. A legfantasztikusabb mondat pedig, amit az utolsó nap hallottam, tovább erősíti a hitemet, hogy van értelme az erőfeszítéseknek: „Zsuzsi, kérlek, ne menjünk haza, maradjunk még egy kicsit”.

Dr. Almássy Zsuzsanna elnök, Édes Gyermekünk Alapítvány, Budapest

Megjelent a diabetes junior2024/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!