Szerte az országban

Diabtáborok

Gyerekkoromban én nagyon sokszor táboroztam. Veszprémiként egy csendes völgyben, Felsőörsön volt a kalandok helyszíne, a Balaton közelében – nem is volt olyan nagyon közel, amikor strandolni mentünk, legalább 5 km-t kellett gyalogolni a vízhez. Akkor még úttörőtáborok voltak, zászlófelvonással, éjszakai őrséggel, táborgyűléssel. De nem ez volt a lényeg, hanem a közös élet reggeltől reggelig, a sok beszélgetés, játék, a harsány nevetések és esti éneklések.

Amikor a ti beszámolóitokat olvasom a diabos nyári – vagy téli – táborokról, bevallom, irigyellek benneteket. A mai táborok már kényelmesebbek: szép szobákban laktok, finom és egészséges ételeket esztek – ez számotokra különösen fontos −, szakemberek felügyelnek rátok. De a lényeg szerintem most is ugyanaz, mint sok évtizede: a közös élet reggeltől reggelig, a sok beszélgetés, játék, a harsány nevetések és esti éneklések. Igaz, ti tanultok is ilyenkor, de nem matekot vagy törit, hanem önmagatokat. Saját testetek működését. És tanuljátok a diabbal élés mindennapi trükkjeit. Ugye te is vittél haza magaddal legalább egy olyan jó tanácsot, amit egy másik diabos gyerektől hallottál? Ez az, amiben a diabéteszes gyerekek táborai minden másiknál különbek: a nevetés, játék, hülyéskedés mellett ti egymástól tanultok. És csodálatos barátságok születnek.

A következő oldalakon ilyen táborokról olvashattok beszámolókat. Van köztük olyan, ahol messze utaztak a diabosok, van köztük napközis jellegű, nagy részük nyáron zajlott, de a győriek például télen voltak síelni. Remélem, ha eddig nem jelentkeztél, most kedvet kapsz, és az idei nyáron te is eltöltesz néhány napot egy nagyszerű diabos táborban – és megírod nekünk élményeidet, hogy jövőre a te beszámolódat olvashassák a többiek. – Herth Viktória

Csak ne lenne olyan messze…

Zobori KalandoZoo

Csak ne lenne olyan messze…

Mivel tavaly (és előtte és előtte és előtte is) megígértük magunknak, hogy „jövőre veled, ugyanitt”, ismét útnak indultunk. Csak ne lenne olyan messze!

 Tovább

Tévéhíradó a nyári táborban

Tavaly nyáron, a sokadik táborunk helyszínének ismét a festői szépségű Dunakanyart választottuk…
 Tovább
A Bókay Gyermekklinika tábora

A Bókay Gyermekklinika tábora

2016 óta szervezünk nyári táborokat Visegrádon, az Ezüstfenyő Üdülőben, 8–14 év közötti diabéteszes gondozott gyermekeink részére. A nagy érdeklődésre való tekintettel két éve két külön turnusban táboroztatunk kétszer 40–45 gyermeket…
 Tovább
Diabolo tábor

Diabolo tábor

A kezelés napi, olykor szigorú rutinját a diabéteszes gyerekeknek is be kell tartaniuk, ez pluszodafigyelést, fegyelmezettséget igényel. Mindemellett azonban ők gyerekek: mosolygósak és igényük van arra, hogy vidám élményeket szerezzenek…
 Tovább
Székesfehérvári gyerekek nyaralása

Székesfehérvári gyerekek nyaralása

1990 óta minden évben táboroztatjuk a diabéteszes gyermekeket a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház üdülőjében, Balatonszabadiban. Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek és családjaik mindennapjai rendkívül terheltek. Táborunk segítséget nyújt abban, hogy a diabéteszes gyermekek elfogadják állapotukat, megtanulják anyagcseréjük megfigyelését, megfelelő menedzselését és tehermentesítsük rövid időre a szüleiket is.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!