Feltöltés dátuma: 2021.12.01.

A Nyír-Diabet Egyesület kamasztábora Seregélyesen

Megtanultuk, hogy csodákra is képesek vagyunk

Táborunk különlegessége, hogy a diabos kamaszoknak nyújt élményt, kizárólag 12 évnél idősebbeknek. A baráti légkört, amely napjainkat jellemezte, az egyetemista önkéntesek alapozták meg: 41 táborozó, 21 önkéntes és 5 szervező foglalta el egy hétre Seregélyesen kedvenc táborhelyünket, immár tizedik alkalommal.

Illusztráció

Minden nap különleges programot tartogatott

Kincskereséssel indult a tábor. Csapatokat alkottunk, s a 8 állomásos, izgalmas, egymásra épülő feladatokat adó verseny összehozott bennünket. A kincs nemcsak a megtalált cukormentes cukorka volt, hanem a csapattagok közötti beszélgetések, a közös nevetés, valamint az egymásnak adott motiváció. Ami sokszor kellett is, hiszen 4 kilométert sétáltunk a nagy melegben.

Illusztráció

Másnap körbetekertük a Velencei-tavat, ami 52 kilométeres túrát jelentett. Biztonságban éreztük magunkat, hiszen három profi túravezető kísért minket, akik nemcsak az utat ismerték, de a kerekpárok szervízét is ellátták. Egy mikrobusz és egy személyautó is követett minket, így mindig el voltunk látva frissítővel, valamint a tízórai és uzsonna is biztosítva volt. A megérdemelt ebédet Velencén egy pizzázóban ettük meg.

Illusztráció

A mikrobusz jó szolgálatot tett, a nagyon fáradt, hipozó gyerekek kicsit pihenhettek kerékpárjukkal együtt. A táborhelyre visszaérve a fáradtságot elfelejtve indulhatott a röpizés, focizás, tollasozás. Vacsora után három csapatjáték közül lehetett választani, majd a másnapi fesztiválra még meg kellett keresni a belépőket az éjszakában.

Illusztráció

Játék, játék, játék

A tábor második napján a Velencei-tavat vettük célba, ha nem is fürdőruhában, legalább sárkányhajóban. Míg a táborlakók siklottak a tavon, addig pár önkéntes a táborhelyen palacsintát sütött, amivel várták vissza a fáradt hajósokat. Majd Lubics Szilvia hosszútávfutó jött el hozzánk, fényképekben gazdag előadását mindenki élvezte. Megtanultuk, hogy csodákra is képesek vagyunk. Utána kezdődött a fesztivál.

A tábor harmadik napján az olimpiai program után nyomozás, majd a kihívások éjszakája következett. Csütörtökön ebéd után egy 21 méteres nindzsapályát vehettünk birtokba. Kieséses verseny után meglettek a nindzsa lányok és a nindzsa fiúk. A napot közös játék-partival zártuk.

Illusztráció

A tábor utolsó napján a mini főzőklubon, honfoglalón, közös alkotáson és a közös beszélgetésen szereztünk élményeket. Vacsora után szinte mindenki elérzékenyült a közel 25 perces táborfilmen, amely a tábor emlékezetes pillanatait hozta vissza. A film után a táborozók vastapsát nem lehet elfelejteni, rengeteg erőt ad az önkéntes munkához.

Balogh Zsuzsa

Megjelent a diabetes junior2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!