Nyári táborok – 2021

Idén ismét számos egyesület, alapítvány és szakellátó szervezett táborokat a gyermekeknek. Felhívásunkra érkeztek a következő élménybeszámolók és rengeteg fotó is, idézzük fel a nyári kalandokat, napsütést!

„Élveztem minden pillanatát. Nagyon nagy figyelemmel segítettek a szervezők, illetve a segítők, és nagyon sok hasznos infó elhangzott. Jól összeválogatott programok voltak, és olyan emberekkel tölthettem időt, akik ugyanolyan helyzetben vannak, mint én.”

„Igazi »safeplace« a cukorbetegeknek.”

„Nagyon jó látni, milyen befogadó a közösség az újakkal és ők is milyen jól érzik magukat. Magába szippant ez az egész.”

„A TÁBOR”

„A TÁBOR”

A Békés megyei diabéteszes gyermekek csak így hívják: A TÁBOR. A segítők is csak így beszélnek róla: A TÁBOR. Csupa nagybetűvel. Mert diabéteszes, Békés megyei gyermekként tábor csak egy van: ahol jó lenni, ahol vigyázunk egymásra, ahol együtt vagyunk, ahol tanulunk – de másképp, mint az iskolában –, ahol ki van számolva az étel szénhidrátja, ahol vércukrot mérünk és inzulint adunk, ahol úgy kifáradunk, hogy csak na, de azért jó hajnali 3 körül elaludni!

 Tovább
Tábor Kislődön

Tábor Kislődön

A Győri Diabétesz Gondozó szervezésében csodálatos hetet tölthettünk a Sobri Jóska Élményparkban, Kislődön.

 Tovább
MentaBOLYGÓ 2021

A MentaPRO Alapítvány napközis tábora

MentaBOLYGÓ 2021

A MentaPRO Alapítvány 2021-ben negyedik alkalommal rendezte meg napközis táborát: a MentaBOLYGÓra idén összesen 55 gyermek látogatott, két turnusban. A tábor különlegessége, hogy nemcsak a diabétesszel élő gyerekeket, hanem testvéreiket is szeretettel látjuk. Nekik ez a helyzet különleges, hiszen itt ők lógnak ki a sorból, ők nem mérnek cukrot, nem viselnek szenzort, pumpát.

 Tovább
Egri családi élménytábor

Egri családi élménytábor

A Cukorbetegek Egri Egyesülete idén 7. alkalommal rendezett nyári diabétesz-gyerektábort, 72 fővel. A cukorbeteg fiatalokon és szakembereken kívül lehetőség volt a szülők és a testvérek részvételére is, akik az ország minden részéből érkeztek. Korábban ezek a családok nem ismerték egymást. A tábor egyik haszna, hogy most már a gyerekek és a szülők összejárnak, baráti kapcsolatba kerültek egymással, lelki támaszt és hasznos információkat nyújtanak egymásnak.

 Tovább
Debreceni gyerekek Zalaszabarban

Mint minden évben

Debreceni gyerekek Zalaszabarban

COVID-gyorsteszt után buszra pattantunk, hogy ismét megtegyük 75 gyerekkel és lelkes kísérőinkkel a csaknem 400 kilométeres utat, ami elválasztja Debrecent Zalaszabartól.

 Tovább
Telkibányai kalandok édesen

Telkibányai kalandok édesen

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is megrendezésre került a diabéteszedukációs tábor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának gyermekdiabetes-gondozója szervezésében. A tábor a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Erzsébet-tábor pályázata jóvoltából, a Cukorbeteg Gyermekekért Alapítvány közreműködésével jött létre, Telkibányán.

 Tovább
Fenyvesi Próféták

Fenyvesi Próféták

A Juvenilis-Diab-Help Alapítvány idén is elhozta Balatonfenyves-Alsóbélatelepre az egy évig kitartó boldogsághormon-készletet, valamint azt a különleges és leírhatatlan köteléket, amit csak a 6 napos tábor végével vihet magával haza az ember.

 Tovább
Megtanultuk, hogy csodákra is képesek vagyunk

A Nyír-Diabet Egyesület kamasztábora Seregélyesen

Megtanultuk, hogy csodákra is képesek vagyunk

Táborunk különlegessége, hogy a diabos kamaszoknak nyújt élményt, kizárólag 12 évnél idősebbeknek. A baráti légkört, amely napjainkat jellemezte, az egyetemista önkéntesek alapozták meg: 41 táborozó, 21 önkéntes és 5 szervező foglalta el egy hétre Seregélyesen kedvenc táborhelyünket, immár tizedik alkalommal.

 Tovább

Tábor egy pszichológus szemüvegén keresztül

Azok közé a (talán nem is annyira) ritka esetek közé tartozom, akiket felnőttkorukban ért utol az 1-es típusú diabétesz. Ez a 7 évvel ezelőtt kapott diagnózis vezetett új pályára, ennek hatására lettem pszichológus. Így nem pusztán szakmai szemmel, hanem saját tapasztalataimból tudom, milyen érzés szembesülni a betegség tényével, mennyire megterhelő alkalmazkodni a diabéteszből adódó szabályokhoz és kialakítani egy új, néha lemondásokkal járó életmódot. Életkoromból adódóan egy dolog viszont kimaradt: a diabéteszes gyerektáborok adta élmények és tapasztalatok. Ezidáig.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!