Feltöltés dátuma: 2020.01.26.

Családi tábor Beregdarócon

Szeptember végén megszerveztük első családi táborunkat, a beregdaróci Hét Csillag Üdülő- és Konferenciaközpontban, amely szép szálló, nagy kerttel a gyerekeknek és a szülői előadásoknak tökéletesen megfelelő konferenciateremmel.

Illusztráció

15 család jelentkezett, 16 cukorbeteg gyerek töltötte velünk ezt a pár napot. A szülők nem csak előadásokat hallgathattak szakemberektől, hanem megismerkedhettek hozzájuk hasonló helyzetben lévő családokkal, megoszthatták tapasztalataikat és új barátokat szerezhettek. Az előadások ideje alatt a gyerekek játékos programokban vettek részt a diabéteszhez értő szervezőkkel, így a szülők nyugodt szívvel engedhették el őket a játékokra.

Illusztráció

Péntek este szemészeti előadással kezdtünk, majd jött az ismerkedés a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. Szombaton folytatódtak az előadások, szó volt a folyamatos cukormérő szenzorról, a gyerekbetegségekről, pszichológiai és dietetikai kérdésekről. Dr. Kántor Irén diabetológus előadása után közvetlen családi környezetben beszélgethettek a szülők a kezelőorvosukkal. Az érdeklődők pumpa- és szenzorhasználati, valamint dietetikai tanácsadáson is részt vehettek. Vasárnap délelőtt mini főzőklubra is volt idő, ahol a gyerekekkel számoltuk a szénhidrátokat. Ebéd után összeszokott társaság búcsúzott el egymástól, biztosra vesszük, az itt szerzett barátságok kitartanak a tábor után is.

Balogh Zsuzsaegyesületi elnök, Nyíregyháza

Megjelent a diabetes junior2020/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!