Téli örömök Debrecenben

Ha beköszönt a tél, gyorsabban ver a gyerekek szíve, tudván azt, hogy nemsokára eljönnek az ünnepnapok. Ez az időszak a Debrecenben gondozott diabéteszes és krónikus beteg gyermekeknek is várakozással, találkozásokkal és sok örömmel teli.

Látogatás Mikulásnál

Minden évben november végén elindulunk, hogy meglátogassuk a Mikulást és barátait, akik Lillafüreden várnak ránk. Idén is eljutottunk Diósgyőrbe, ahonnan karácsonyi fényekkel és dekorációval feldíszített erdei kisvasút vitt fel bennünket mesevárosba. Ludas Matyi, Elza és Anna, a Minyonok, Micimackó és barátai, valamint Pongó és társai vártak arra, hogy köszöntsék velünk együtt az Őszszakállút.

A sok csillogó szemű gyerek kicsit fázva, de annál nagyobb lelkesedéssel sétált az ünnepi díszekkel és fényekkel kivilágított parkban, ahol minden lépésnél újabb és újabb csodák tárultak elénk. Ludas Matyival háromszor adtuk vissza Döbrögi uraság botütéseit, Pongóval és az Ezredessel kiszabadítottuk a kiskutyákat Szörnyella fogságából. Elzával és a Minyonokkal táncot jártunk, hogy végül a jó öreg Mikulás megajándékozzon minket csomagjaival, amelyeket a lelkes krampuszok adtak át a gyerekeknek.

Adventi sütögetés

Advent során a már hagyományos ünnepi sütés-főzésen és kézműveskedésen vehettek részt kis gondozottaink és családjaik. A számunkra már megszokott módon, a debreceni egyetem tankonyhájában szorgos kezek készítették el a dietetikusunk, Serfőző Marica néni által kiválogatott finomságokat. Ehhez hozzátettük még Radics Zoltán, a népművészet mestere mézeskalácsát, így a délutáni közös ünnepségünkre sokféle édes és sós süteménnyel lettünk gazdagabbak.

Alapítványunk állandó segítőivel együtt karácsonyfadíszeket, kopogtatókat, adventi koszorút és csuhéangyalkákat készítettünk, majd megrajzoltuk a kisült mézeskalácsokat is. Az este leszálltával kedves ismerős jött el ismét hozzánk. Azokat a gyerekeket, akik nem jutottak el hozzá, a Mikulás meglátogatta a klinikán, és elhozta ajándékait számukra. A kicsik, ahogy illik, dallal és verssel köszöntötték és örömmel vették át csomagjait.

A szervezők pedig már az új kihívások felé fordulnak, tervezik a disznótoros találkozót, a farsangot, a húsvéti locsolkodást és nem utolsósorban a remélhetőleg hagyománnyá váló zalaszabari táborozást.

Pánti Anitadiabetológiai szakasszisztens

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!