Mexikói melegszendvics
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
450 kcal | 24 g | 30 g | 20 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
A tésztához:
- 4 db tojás
- 80 g zabpehely
- 20 g kókuszzsír
- só
A töltelékhez
- 150-150 g piros és zöld kaliforniai paprika
- 50 g hegyes erős paprika
- 100 g vöröshagyma
- 2 dkg friss spenótlevél
- 200 g trappista sajt
- 20 g kókuszzsír
Először elkészítjük a tésztát: a tojásokat villával felhabosítjuk két csipet sóval, majd belekeverjük a zabpelyhet. A kókuszzsír felével kikenünk egy serpenyőt, a tészta felét beleöntjük. Ugyanúgy sütjük, mint a palacsintát: először az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék tésztát az újra kikent serpenyőbe öntve még egy „tortillát” sütünk. Félretesszük. A paprikákat megmossuk és csíkokra szeljük, a megtisztított hagymát kockára vágjuk, a spenótot megmossuk és vastagabb szárrészeit eltávolítjuk. Egy wok serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, és ezen kissé megpirítjuk a zöldségeket (nagy lángon), a zöldségeknek roppanósnak kell maradniuk! Összeállítás: amiben a tésztát sütöttük, visszatesszük a tűzre, és alulra egy lap tortillát teszünk, erre jön a lereszelt sajt fele, majd a párolt-sült zöldségek, a sajt másik fele, végül a második tortilla. Annyi ideig melegítjük, hogy a sajt megolvadjon és összeragassza a szendvicsünket! (Tejmentessé tehetjük Violife „sajttal”.)