Illusztráció

Mexikói melegszendvics

1 adag tápanyagtartalma
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
450 kcal 24 g 30 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 80 g zabpehely
  • 20 g kókuszzsír

A töltelékhez

  • 150-150 g piros és zöld kaliforniai paprika
  • 50 g hegyes erős paprika
  • 100 g vöröshagyma
  • 2 dkg friss spenótlevél
  • 200 g trappista sajt
  • 20 g kókuszzsír

Először elkészítjük a tésztát: a tojásokat villával felhabosítjuk két csipet sóval, majd belekeverjük a zabpelyhet. A kókuszzsír felével kikenünk egy serpenyőt, a tészta felét beleöntjük. Ugyanúgy sütjük, mint a palacsintát: először az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A maradék tésztát az újra kikent serpenyőbe öntve még egy „tortillát” sütünk. Félretesszük. A paprikákat megmossuk és csíkokra szeljük, a megtisztított hagymát kockára vágjuk, a spenótot megmossuk és vastagabb szárrészeit eltávolítjuk. Egy wok serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, és ezen kissé megpirítjuk a zöldségeket (nagy lángon), a zöldségeknek roppanósnak kell maradniuk! Összeállítás: amiben a tésztát sütöttük, visszatesszük a tűzre, és alulra egy lap tortillát teszünk, erre jön a lereszelt sajt fele, majd a párolt-sült zöldségek, a sajt másik fele, végül a második tortilla. Annyi ideig melegítjük, hogy a sajt megolvadjon és összeragassza a szendvicsünket! (Tejmentessé tehetjük Violife „sajttal”.)

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!