A figurák alkotói: Pásztohy Panka grafikus-művész<br> és Gyovai-Farkas Edina divattervező

Kedves Kis Barátunk a Bókay Gyermekklinikán!

A Gyógyíts Szurikátával! kampány keretében 2017 decemberében 48 adományozó segítségével, 2018-ban a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikáján frissen diagnosztizált diabéteszes gyerekek számára a Nem vagytok egyedül… program keretében egy-egy Szurikáta barátot tudunk adományozni.

A kis barátok célja, hogy enyhítsék a frissen diagnosztizált diabéteszes gyerekek szurik miatti fájdalmát, és kapaszkodót jelentsenek számukra a diabétesz miatt felbolydult életükben. A szurikáta figurák mellé „jár” még adományozóink bátorító levele is, amely reményeink szerint a szülőket fogja segíteni.

Fogadjátok szeretettel kis segítőinket!

Kocsisné Gál Csilla

Tudjuk, hogy most nagyon nehéz és fájdalmas dolgokon mész keresztül. A kórházban azt mondták neked, hogy diabéteszed van, egy olyan valami, ami az életed végéig veled fog maradni. Inzulint kell kapnod, a vércukorszintedet naponta többször meg kell majd mérned és az étkezésedben is új szabályokat kell majd megismerned és betartanod. Ez egyetlen gyerek számára sem könnyű feladat, és talán a te életed legnehezebb kihívása is egyben. Az orvosaid, a nővérkék és a szüleid mindent meg fognak tenni, hogy megkönnyítsék számodra az új életedet a diabétesszel.

Mi is segíteni szeretnénk neked, a barátaid leszünk, ha te is szeretnéd! Magadhoz szoríthatsz minket, ha fáj egy szuri, el szeretnéd húzni a kezed és sírnod kell. Elmondhatod nekünk, ha valami bánt, és mi megvigasztalunk. Ha pedig a szüleidnek muszáj elmenniük dolgozni, akkor mi veled maradunk a kórházban és erőt adunk neked. Elkísérünk az ovidba vagy iskoládba is szívesen, és segítünk a többieknek elmesélni, hogy mi és hogyan történt veled és a diabétesszel.

Tudod, mi is diabéteszesek vagyunk, csak mi már régebb óta, mint te. Meglátod, hogy együtt klasszul megoldjuk a nehézségeket, és nemsokára meg fogod tapasztalni, hogy még bátrabb, erősebb és kitartóbb lettél, mint a diabétesz előtt, olyan valaki, akire a szülei, a barátai és mi is nagyon-nagyon büszkék vagyunk.

Szeretettel,

Szuri Peti és Kata

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!