
Bécsi „túrós” palacsinta, mindenmentesen
1 darab tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
339 kcal | 10 g | 20 g | 34 g |
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 250 g amarántliszt
- 4 db tojás
- 1 ek. eritrit
- 1 csipet só
- 3,5 dl víz
- 50-50 g kókuszzsír (a sütéshez)
- porított eritrit
A töltelékhez:
- 80 g köles
- 500 ml rizstej (kókusztejjel, esetleg vízzel is helyettesíthető)
- 40 g vaníliaízű gluténmentes pudingpor
- 2-3 ek. eritrit
- 3 db tojás
- mazsola (opcionális)
- citrom reszelt héja (opcionális)
- vaníliakivonat (opcionális)
- 1 csipet só
Az öntethez:
- 200 ml rizstej
- 2 db tojás
- 1 cs. vaníliakivonat
A palacsintához a hozzávalókat alaposan keverjük össze kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk. Érdemes kb. félórát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható. Teflon- vagy kerámiaserpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki. Az előzőleg kiválogatott, átmosott kölest egy csipet sóval jó puhára főzzük, és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt és a pudingot, a tojások sárgáját, és jó krémesre dolgozzuk össze. Ízlés szerint tovább ízesíthető citromhéjjal, mazsolával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kölestöltelékbe. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, majd középen kettévágjuk. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral, és a palacsintákat belerakjuk úgy, hogy a vágott felükkel felfelé álljanak, majd kissé egymásra csúsztatjuk őket. Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a vaníliakivonattal. A palacsintarakottas tetejére kanalazzuk, és a forró (200 fokos) sütőben aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt. 5 percig pihentetjük, megszórjuk a porított eritrittel, és a sütőedényben tálaljuk.