Az Egészségértés-díj bronz fokozatával elismert programja

A Szurikáta Gyermekfoglalkozás

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által alapított Nekem Szól! Egészségértés-díjat 2017. december 1-jén, ünnepélyes keretek között adták át.

A magyar lakosság több mint felének gondot okoz az egészségügyi információk értelmezése, amelyek például ahhoz szükségesek, hogy megfelelő időben eljussanak az orvoshoz – derült ki a Szinapszis Kutatóintézet „Egészségértés” kutatásából. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) legfontosabb célkitűzése a Nekem Szól! Egészségértés-díj kiírásával, hogy támogassa azokat a kezdeményezéseket, amelyekkel a hiteles egészségügyi információk az egyes emberek számára olyan módon válnak elérhetővé, ahogyan azt ők maguk a legkönnyebben fel tudják használni.

A pályázat ez évben is megmozgatta az egészségügy majdnem minden szegmensét, rekordszámú, 106 pályamű érkezett a betegszervezetektől a gyógyszerészeken át a bloggerekig, a megyei ÁNTSZ irodákon át az általános iskolákig.

Ebben a mezőnyben sikerült a betegszervezet kategória bronz elismerését elnyernünk a Szurikáta Gyermekfoglalkozással, amely érzékenyítő gyermekfoglalkozás a gyermekkori diabéteszről és az egészséges táplálkozásról; a kisebbek számára játékos gyógyítás. A nagyobbak rendhagyó környezetismeret- vagy biológiaórákon vettek részt képzett medikusok vezetésével a diabéteszes gyermekek óvodai csoportjaiban vagy iskolai osztályaiban.

Foglalkozásunk elsődleges célja, hogy megkönnyítse a diabéteszessé vált gyermek visszailleszkedését óvodai, iskolai közösségébe. Közvetlenül itt ad – társai számára – információkat az 1-es típusú diabéteszről játékos formában, a gyermekek nyelvén, több speciális, erre a témakörre tervezett egyedi szemléltetőeszköz segítségével, elkötelezett orvostanhallgatók közreműködésével. Magát a diabéteszes gyermeket is bevonjuk az információátadásba.

Foglalkozásunk a szekunder prevenció eszköze, a diabétesz minél jobb menedzselését is elősegíti azáltal, hogy hatására a diabéteszes gyermekek jobban felvállalják és elfogadják az állapotukat. Ez hosszú távon egészségesebb és szövődménymentesebb élet irányába vezeti őket. Foglalkozásunk a primer prevencióban is élen jár: szurikátás plakátjainkkal megtanítjuk a nem diabéteszes gyerekeknek a cukorbetegség tüneteit, így azt saját magukon felismerhetik.

A 2015 tavasza és 2017 ősze közötti időszakban 16 iskolában, 13 óvodában és 8 rendezvényen 1680 fő gyermek vett részt foglalkozásunkon. Magyarország legtávolabbi zugába is elmegyünk, egyetlen diabéteszes gyerek miatt is, ha hívnak minket.

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!