Illusztráció

Nick Jonas

Nick Jonas neve sokak számára a Jonas Brothershöz kötődik, és egy szende, bongyor hajú kisfiú képe sejlik fel az emlékezetben, aki habkönnyű slágereket énekel, és Disney-sorozatokban szerepel. Pedig Nick Jonas sokkal több ennél: szólóénekes, színész és diabétesznagykövet.

Nick karrierje nem a Jonas Brothersszel kezdődött, sokkal inkább a Jonas Brothers kezdődött Nickkel, akinek zenei karrierje már 6 éves korában elindult. Eleinte Broadway-musicalekben szerepelt, majd 12 évesen egy szólóalbummal debütált a poppiacon. Ezután testvéreivel megalapították a Jonas Brotherst, és Nick még a 14. évét sem töltötte be, máris a lányok kedvence lett. Turnék, koncertek, interjúk és szereplések sora várt rá, lubickolt a népszerűségben.

Aztán jöttek a mindannyiunk számára ismerős tünetek. Fogyni kezdett, folyton szomjúság gyötörte, végül a tüneteivel kórházba került. Nick cukra akkor 39 volt, 14 évesen szembesült vele, hogy 1-es típusú cukorbeteg lett. Nem hagyta azonban, hogy mindez a karrierje útjába álljon, néhány kórházban töltött nap után Nick visszatért a színpadra.

Az addig gondtalan fiút viszont egyre jobban elkezdte foglalkoztatni, mit tehetne azért, hogy a cukorbetegségre felhívja a figyelmet. Tinisztártól szokatlan felelősségtudattal vetette bele magát a jótékonysági rendezvények forgatagába, és egyre több időt és energiát fordított arra, hogy a cukorbeteg fiatalokat ráébressze, a diabétesz nem akadályozhatja őket az álmaik elérésében. Nick 2008-tól a Bayer Diabetes Care nagykövete lett. Közben pedig sorban adták ki albumaikat a Jonas Brothersszel, és szerepelt a Hannah Montanában, a High School Musicalben, a Camp Rock mindkét részében, de az együttesről készült egy valóságshow is, és saját sorozatuk is volt J.O.N.A.S. címmel. Nick és testvérei meghódították a popipart, jelölték őket Grammyre, legfiatalabb előadóként felkerültek a Rolling Stones címlapjára, és albumjaik több mint 20 millió példányban keltek el világszerte, mígnem 2013 végén feloszlott a banda.

Illusztráció

Nick új fejezetet nyitott az életében, és a szólókarrierjére kezdett összpontosítani. Szerepet kapott a Kingdom című sorozatban, amely a ketrecharcosok világát mutatja be. A szerep kedvéért Nick rengeteg időt töltött a konditeremben, magára szedett 6 kiló izmot, küzdősportot is tanult és szigorú diétát tartott, ami hihetetlen kihívások elé állította, mind mentálisan, mind fizikailag. Az ilyen kemény edzések mellett megtanulta azt is, hogy különös figyelmet kell fordítani a szénhidrátbevitelre, és fel volt készülve az esetleges hipoglikémiára is.

– Minden eshetőségre fel kell készülni, másképp nem lehet nekiállni – nyilatkozta egy interjúban. Az edzések és a Kingdom forgatásai mellett pedig szólóalbumot adott ki, turnéra indult, és szerepelt a Screem Queen című horrorkomédiában is. Az elképesztő terhelés és a hektikus életvitel mellett nem lepődnénk meg, ha Nick félvállról venné a diabéteszét, amiről azonban szó sincs.

Keményen megdolgozik azért, hogy színészként és szólóénekesként is komolyan vegyék, és ne csak a Jonas Brothers egykori tinisztárját lássák benne, de ami még fontosabb, minden körülmények között odafigyel a cukrára, a legfontosabbnak azt tartja, hogy a HbA1c-értéke jó legyen. Mindez persze nem jelenti azt, hogy az élete a diabétesz körül forogna.

– Nem gondolom, hogy ez határozna meg – mondja Nick egy interjúban. – Ez egy része annak, aki vagyok, éppúgy, mint ahogy az éneklés vagy a színészet is a részem.

Szabados Judit

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!