Neked mid van, mp7-ed?

Az új Medtronic inzulinpumpáról meg sem mondanád, hogy pumpa. Sokkal inkább hasonlít egy szuper lejátszóra, ami nélkül már sok gyerek számára nem is élet az élet.

Öt szín közül választhatjuk ki a legjobban tetszőt, vagy leginkább környezetbe simulót. A színes képernyő nemcsak esztétikus, de a könnyebb tájékozódást is segíti a számos információ között. Az automatikus fényerő-szabályozás révén éjjel és nappal is könnyen leolvashatók a tudnivalók. A billentyűzet jobb- és balkezesek számára is egyenlő eséllyel és könnyedséggel használható, kevés gombnyomással érhető el egy-egy funkció.

Nyugodtan elmehetsz vele kajakozni, vízitúrázni, vagy bőrig ázhatsz az esőben énekelve, hiszen vízálló.

Eddig a külcsín. De milyen a belbecs?

Az inzulinpumpa alapkoncepciójának megfelelően személyre szabott a bázisbeállítás. Az étkezések glikémiás összetételének megfelelően választható ki három variáció közül a bólus beadásának módja. A szervezetben adott pillanatban még rendelkezésre álló inzulinmennyiség (aktív inzulin), a bevitt szénhidrát-mennyiség, a pillanatnyi vércukorszint, az előre beállított vércukorcélérték, a napszakra jellemző inzulin/szénhidrát arány, valamint az inzulinérzékenység figyelembevételével a bólusvarázsló kiszámolja és javaslatot tesz a beadandó étkezési vagy korrekciós bólus nagyságára.

Az új, innovatív pumpa a teljes számítást egyetlen képen megmutatja, így könnyebben érthetővé, pontosan és kényelmesen intézhetővé válik ez az elsőre sokszor bonyolultnak tűnő matematikai feladvány. A képernyőn megjelenő bólus folyamatjelző sáv segítségével követhető a bólusinzulin adagolása, a „bólus leállítása” funkcióval pedig bármikor könnyen leállítható a beadás, ha például a gyermek mégsem ette meg az egész ebédet. A képernyőn a szervezetben pillanatnyilag még ható aktív inzulin mennyisége is folyamatosan nyomon követhető.

A pumpa és a Contour® Plus Link 2.4 mérőkészülék együttes használata lehetővé teszi a vércukorértékek vezetékes összeköttetés nélküli továbbítását a pumpára, a bólus mérőről indított távadagolását és a pumpa adatainak egy távoli betegmegfigyelő rendszerre való feltöltését. Egy kütyü, három funkció: egyszerű használat, pontos és visszakereshető adatrögzítés (vércukor, inzulinadagolás), ami megkönnyíti az elemzést, gondozást.

És mitől Rolls-Royce vagy mp7? Mert megvéd attól, amitől a legjobban félünk. Megvéd a hipoglikémiától, ami rövid és hosszú távon is rontja az életminőséget, károsítja az egészséget. A pumpa Smart-Guard™ funkciója újabb óriási lépés az egyik lehetséges végső megoldás, a mesterséges hasnyálmirigy felé vezető úton. A szenzor által mért szöveti glükózértékek és azok változása alapján már 30 perccel korábban érzékeli és jelzi, hogy a vércukor veszélyesen alacsony szint alá csökkenhet, és automatikusan fel is függeszti az inzulin adagolását, de figyeli a glükózszint felfüggesztés alatti változását is. Ha elmúlt a veszély, és már biztonságos tartományban van a cukorszint, újraindítja az inzulin adagolását, annak érdekében, hogy a hipót ne kövesse egy, a kívánatosnál magasabb vércukorérték.

Az új inzulinpumpa egy rendszer része. A pumpa, a Bayer Contour® Plus Link 2.4 mérőkészüléke, az Enlite szenzorral megvalósuló folyamatos glükózmonitorozás és a CareLink™ terápiamenedzsment szoftvere egy védőkör, ami személyre szabottan, rugalmasan, a mindenki számára elérhető legmagasabb színvonalon segíti és védi a rendszert megfelelően használót.

Dr. Hocsi Mária

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!