Diabéteszről a legkisebbeknek is

Illusztráció

A közelmúltban Sopronban, az MDT Gyermekdiabetes Szekciójának Tudományos Ülésére jelent meg a legújabb ismeretterjesztő könyvecske, a Cukros könyv. Minden egészségügyi szakember – legyen az diabetológus vagy szakápoló – tudja, hogy talán a legnehezebb a családdal elfogadtatni ezt az új állapotot. A szülők számára sokat segít az okos, higgadt orvosi eligazítás. A gyermekek viszont először értetlenül állnak a rájuk szakadt ismeretlen előtt. Nekik próbál ez a könyv fogódzót nyújtani a saját nyelvükön és szintjükön, rengeteg aranyos rajzzal. A kisgyermekek számára még bizonyára a mama fog mesélni a könyvből, az idősebbek már maguk fedezik fel a rejtelmes betegség titkait, és indulnak el az elfogadás nem egyszerű útján.

A szöveg egy gyakorló anyuka, Muskát Erika irányításával készült, a rajzokat Párkányi Dorottya készítette. A könyv megjelenését a Twinmed Kft. támogatása tette lehetővé.

Ha még nem jutott hozzá, keresse a szakrendelőkben!

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!