Sportos Cukorbetegekért Egyesület

Illusztráció

Az elmúlt évben nagyon sok izgalmas programunk volt. Év elején folytattuk a Kamasz panasz beszélgetéssorozatot Szabó Mária Myrtill pszichológus irányításával. Havonta egyszer találkoztunk, jókat beszélgettünk, nem csak a cukorbetegségről. Egyre jobban megismertük és megkedveltük egymást, ezért szerettünk volna gyakrabban találkozni és hosszabb időt együtt tölteni. A szülők is támogatták az ötletet, ezért rendszeresen járunk együtt kirándulni a budai hegyekbe. Egyik alkalommal a rossz idő miatt a Mentőmúzeumba mentünk, utána pedig együtt ebédeltünk és sokáig beszélgettünk.

Persze az edukáció, a folyamatos tapasztalatcsere is fontos, ezért szeptembertől klubdélutánokat tartunk. Az elején meghívott vendég vagy valamelyik egyesületi tag előadását hallgatjuk meg, beszélgetünk az elmúlt hónapban felmerült kérdésekről. A fiatalok általában eddigre meg is unják a komoly témákat, és különvonulva szabadon beszélgetnek.

Márciusban sportvetélkedőt tartottunk kicsiknek és szüleiknek. Nagy örömmel és lelkesedéssel vett részt mindenki a rendezvényen. December 6-án fergeteges Mikulás-napi kosárlabdameccset játszottunk a BC Csepel Kosárlabda Szakosztály kosarasaival.

Az I. számú Gyermekklinikán februárban és szeptemberben „Hogyan sportoljon a cukorbeteg?” címmel folytatódott az előadássorozatunk, ahol többek között a következő előadóktól hallhattuk érdekes témákban előadásokat:

  • Boda-Újlaki Judit a TF Sportpszichológiai tanszékéről: Stressz és stresszmenedzsment a sport segítségével cukorbetegeknél
  • Dr. Lukács Andrea: 1-es típusú diabéteszes gyermekek és serdülők fizikai fittség és életminőség-vizsgálata
  • Szabó Mária Myrtill pszichológus: Serdülőkori problémák és megoldásaik cukorbeteg gyermekeket nevelő családokban
  • Dr. Petrenkó Mariann: Stabil cukorszint sportoláskor – amit a jelen és a jövő technológiája ebben segíteni tud
  • Enyedi Nóra (cukorbeteg sziklamászó és maratoni futó) élménybeszámolója: Sportolni cukorbetegen…
Illusztráció

Az „Üdv a klubban” nevű kezdeményezésünk célja, hogy olyan szülőknek nyújtsunk lelki támogatást, akik egyik napról a másikra tudják meg gyermekükről, hogy diabéteszes lett. Mi tudjuk igazán, milyen érzéseken mennek keresztül ezekben a napokban, milyen problémákra keresik a válaszokat, milyen jövőképet látnak maguk előtt.

2015-re is rengeteg új tervünk van. Február elején sítáborba megyünk Szlovákiába, tavasszal és ősszel pedig futóversenyeken fogunk részt venni. Természetesen a nyári sporttábor sem maradhat el. Mindenkit szeretettel várunk a programokra! Gyertek, legyünk minél többen!

Bárdos Réka és Muskát Erika
Sportos Cukorbetegekért Egyesület

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!