Gyermekdiabétesz-táborok – 2014.

A részletes élménybeszámolókat és a hozzájuk tartozó fotógalériát megtalálhatod a diabetes.hu/rendezveny/tura/diabetes-taborok-2014 weboldalon

Élményeim a szegedi diabétesztáborból

Minden évben június utolsó hetét várom, amikor már csak azt kell mondanom: Juhé, holnap tábor! 2010 októberében derült ki, hogy cukorbeteg vagyok. Így 2011 nyarán táboroztam először, Zánkán.

Idén én is csapatkapitány lehettem, nagyon klassz volt, hogy van egy kis csapatom, akikkel sok feladatot kellett megoldanunk. Ez a tábor szerintem évről évre mindig jobb lett, és nekem a táborozók már a családtagjaimmá váltak. Az egyetlen rossz emlékem a táborból a búcsúzkodás… nem szeretek búcsúzkodni.

DiaTábor – egy szülő szemszögéből

Amikor azt kérdezi egy táborból elköszönő kisgyermek, hogy mikor jöhet legközelebb, akkor ott valami nagy dolog történt. Nem kell mást tenni, csak a kérdés mögé nézni, és kiderülnek a titkok.

A Békés megyei cukorbeteggondozó által szervezett nyári edukációs táborokat a szülők legalább annyira várják, mint a gyerekek. Tudják, megtapasztalták, ez az a hely, ahol nemcsak biztonságban tudhatják gyermekeiket a nap 24 órájában, hanem új ismeretekkel, gyakorlati tudnivalókkal felvértezve, sorstársi barátokat szerezve töltik el a tábori napokat.

Így volt ez az idén is, immár 11. alkalommal. Huszonhat gyermek, néhány nap és megszámlálhatatlan program, mindez lefordítva a gyakorlat nyelvére és ösztönözve az önállóságra.

Illusztráció

Vidám hét Debrecenben

Mint minden évben, idén júniusban is megrendezésre került a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma IV-es pavilonjában a diabéteszes gyerekek táboroztatása. Volt jelentkező bőven. Családias légkörben, vidáman teltek a napok. A mindennapos sporttevékenységek mellett kézműveskedtünk, sétáltunk, kirándultunk, finomakat sütöttünk, és persze okosodtunk is.

Illusztráció

A Nyír-Diabet Egyesület Sarudon

Illusztráció

Harmadik alkalommal sikerült megszervezni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cukorbeteg gyermekeknek az 5 napos, 4 éjszakás tábort. Többek számára ez a tábor jelentette az egyetlen nyári kirándulást.

Nagyon jól sikerült a táborunk, a mért vércukorértékek optimálisak voltak. A mozgás jótékony hatása érezhető volt minden táborlakónál, a szőlőcukorra és a kekszre szinte mindig szükségünk volt.

Székesfehérvári táborok

Illusztráció

Egyesületünk szervezésében 1990 óta minden évben 10-15 napot nyaralunk a Balaton partján, Balatonszabadiban, a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház üdülőjében. Ebben az évben – immár 25. éve – 3 turnust, életkor szerint elosztva tudtunk szervezni, összesen 51 gyermeket edukáltunk. A legfiatalabbak 5 évesek voltak, egy ikerpár, akik mindketten diabéteszesek, a legidősebb táborozónk 18 éves volt. Turnusváltáskor az érkező, illetve távozó gyermekek egy napot együtt töltöttek.

Illusztráció

Célunk hogy a gyermekek az állapotukat elfogadják, megtanulják a betegségük kezelését és egészséges társaikhoz hasonló életet éljenek. Egyre nagyobb önállóságra tegyenek szert, és ha csak pár napra is, de tehermentesítsük a szülőket, akik legtöbbször csak ez alatt a pár nap alatt tudják teljes biztonságban gyermeküket.

DiabFórum találkozó - 2014. július. 10-13., Bánvölgye

Baráti társaságunk az idén újra megrendezte a szokásos évi, hosszú hétvégés országos találkozóját, amelyet most a dédestapolcsányi ifjúsági táborban töltöttünk.

Illusztráció

Sajnos az időjárás nem nagyon kedvezett, sokat esett az eső, kivéve az első napot, amikor hétágra sütött a nap. A gyermekek ennek minden pillanatát kihasználtak, az udvaron lévő piciny medencéből alig lehetett őket kiparancsolni. A bográcsban készült ételek és a villanyrezsón sütött palacsinta varázsa mindenkivel elfeledtette a rossz, borongós, esős időt, mert a pavilon alatt vígan elvoltunk.

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!