Európai Ifjúsági Diabétesz Hírnökök

A Diabetes Youth Advocates Europe (DYA Europe) fiatalokból álló és nekik szóló európai diabéteszes közösség. Tagjai azért egyesítették erejüket, hogy tudásuk és tapasztalataik is egyesüljenek, s így segítséget tudjanak nyújtani diabéteszes sorstársaiknak.

<em>João Manuel Valente Nabais </em>– az IDF Europe elnöke – és a szerző

João Manuel Valente Nabais – az IDF Europe elnöke – és a szerző

Ez a közösség a 2014-es Európai Ifjúsági Diabétesz Vezetői Táborban alakult. A Hírnökök alapvető feladatuknak tekintik a kapcsolatteremtést az Európában működő különböző ifjúsági diabéteszes szervezetek között. Eddig 24 ország csatlakozott – fiatal diabéteszes képviselője révén – a közösséghez. A független szervezetet négy vezető hírnök irányítja: Christopher Barbara (Málta), Matthijs Graner (Hollandia), Jaivir Pall (Egyesült Királyság), Végh Dániel (Magyarország).

A DYA Europe fő célkitűzései

  1. Európai szintű fiatal diabéteszes közösség létrehozása
  2. A közösség tagjainak informálása és támogatása
  3. Politikai döntéshozókkal és egyesületi vezetőkkel való együttműködés az erősebb diabéteszes érdekképviseletért
  4. A közösség erejét felhasználva további erősebb diabéteszképviselet helyi és nemzetközi szinten egyaránt
  5. Támogatást biztosítani a közösségnek a diabéteszes embereket érintő induló és meglévő projektekben

Projekt #special1s

A DYA Europe első nemzetközi kampánya a #special1s. A kampány célja, hogy megmutassa, milyen érzelmekkel és kihívásokkal kell egy diabéteszes embernek szembenéznie, illetve hogy van egy közösség, amely támogatja őket és segít nekik. A #special1s azt fejezi ki, hogy minden diabéteszes különleges, mivel sokkal jobban kell menedzselnie magát másoknál.

A projekt középpontjában a #special1s videó áll, amelynek nemzetközi premierje a 2014-es DiaEuro rendezvény megnyitóján volt, Balatonfüreden. A videó megtalálható a YouTube videómegosztó oldalon, valamint az IDB Facebook-oldalán. A videó 400 év diabétesztapasztalatát egyesíti, több mint 22 ország részvételével.

Ha szeretnél te is csatlakozni, akkor ezt megteheted a nagy közösségi oldalak segítségével, valamint az IDF Europe honlapján megtalálod minden, a programban szereplő ország ifjúsági diabétesz vezetőjének elérhetőségét.

IDB – Ifjúsági Diabétesz Blog és Mozgalom

A magyar kapcsolattartó az IDB – Ifjúsági Diabétesz Blog és Mozgalom. Ez egy ifjúsági diabétesz közösség, amely szociális hálót szeretne kiépíteni az ifjú magyar diabéteszesek számára.

Az IDB széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, több mint 10 külföldi ifjúsági diabétesz társasággal van írásbeli partneri megállapodása, és Európa-szerte 22 ország ifjúsági diabétesz társasága követi figyelemmel tevékenységét.

A vezetőség diabéteszes egyetemistákból áll, és teljes mértékben független.

A blogról és a mozgalomról ezen az oldalon találhatsz további információkat.

Végh Dániel

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!