Cukorbeteg gyermekek óvodában

Ahogy évről évre nő a cukorbeteg gyermekek száma hazánkban – és a világban –, s ahogy egyre fiatalabb korban jelentkezik a diabétesz, úgy nő azoknak a családoknak a száma, akik szembesülnek gyermekük közösségbe kerülésének megoldhatatlannak tűnő, vagy ténylegesen megoldhatatlan problémájával. Ezt tudományosan úgy fogalmazhatnám: a diabéteszes gyermekek társadalmi integrációja nincs megoldva Magyarországon.

Illusztráció

Összeállításunkban ezt a témát járjuk körbe. Elméleti cikkeket olvashatnak róla, de ettől még nem lépünk előre. Hiába tudjuk édesanyaként, mi a probléma és hogyan kellene megoldani, gyermekünket mégsem tudjuk óvodába íratni (bár 3 éves kortól kötelező), mivel az intézmények visszautasítanak bennünket.

Hacsak… és ebben rejlik a lényeg… nem terjed a diabéteszhez hasonló sebességgel a jó szándék, a segíteni akarás, a megoldáskeresés mindenütt hazánkban. Három jó példát mutatunk be, abban a reményben, hogy egy év múlva újabb remek kezdeményezésekről számolhatunk be, épp a mostani írásoknak köszönhetően.

Szeretnénk, ha minél több diabéteszes (és más krónikus betegségben szenvedő) kisgyermek megfelelő gyermekközösségben, biztonságos és szeretetteli intézményben tölthetné mindennapjait

Herth Viktória

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!