Ma 5 éve!!!

Igen, ma 5 éve, hogy megtudtuk, Balázs fiam cukorbeteg lett. Olyan sokk volt ez számomra, hogy egészségügyis végzettségem ellenére feltettem a kérdést a doktornőnek: Ugye, ez az a fajta, amit ki lehet nőni?

Aztán feldolgoztuk, mert muszáj volt. Összetört szívvel nem lehet élni! Teltek a hetek, hónapok, tanultunk, megfigyeltünk mindent, alakítottuk az életünket, hogy lehetőleg minden beleférjen cukorbetegen is. Aztán egyszer, amikor már nagyon fáradt voltam és azt gondoltam, nem ér, hogy nekünk ez jutott és miért történik ez velünk… hirtelen a másik oldalát is megláttam a cukorbetegségnek.

Eszembe jutott, hogy 1920 előtt mindenki meghalt, akinél ilyen betegséget diagnosztizáltak, mi pedig élhetjük boldogan az életünket, néhány szabályt betartva. Aztán pörögtek a gondolatok tovább... Hány ember kutatott, dolgozott azért, hogy én a gyerekemnek ilyen inzulint tudjak adni, ilyen technikával, hogy akár napi 5-8-szor is tudjunk vércukrot mérni, amelynek 3 másodpercen belül megtudhatjuk az eredményét. Azt vettem észre, hogy a fájdalom, az elkeseredettség helyett mély hálát kezdek érezni.

Végiggondoltam, ki mindenkinek köszönhetjük, hogy ma így tudunk élni cukorbeteg gyermekünkkel. Hálás lehetek mindenkinek, aki az inzulinkutatásban bármit tett – a Petri-csésze mosásától az innovatív gondolatok fejlesztéséig –, a penek, inzulinpumpák, vércukormérők fejlesztőinek, az összes orvosnak, dietetikusnak és kórházi dolgozónak. Jó tudni, hogy az országban bárhová megyünk, ha segítségre lenne szükségünk, van hová fordulnunk. Mindenkinek köszönettel tartozom, aki csak egy cikket, bejegyzést, posztot is írt bármilyen témában a betegséggel kapcsolatban, hogy mások nagyobb tapasztalattal tudják élni a mindennapjaikat.

A családtagoknak, barátoknak is köszönhetem, hogy megtanulták, mire kell Balázsnál odafigyelni, mikor mire kell rákérdezni, mikor mit kell csinálni. És folytathatnám még a felsorolást hosszan… Bizony, bizony, innen nézve mennyi öröm van abban, hogy mindennap tudok inzulint adni, vércukrot mérni, szénhidrátot számolni a boldog, még mindig sportoló fiamnak. De jó, hogy ölelhetem, és együtt nevethetünk még mindig!!! KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!

Dávid Zsuzsanna

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!