Edukátorképző tanfolyam

A Juvenilis-Diab-Help Alapítvány hagyományaihoz híven 2014 áprilisában is megrendezi négynapos bentlakásos edukátorképző tanfolyamát.

file
Edukátor oklevél átadása 2012-ben. Az oklevelet Tordai Vince edukátor, az Európa-bajnok magyar cukorbeteglabdarúgó-válogatott csapat tagja veszi át

Célunk hogy az arra alkalmas fiatalok elméleti és gyakorlati ismereteket kapjanak cukorbetegekkel, főleg gyermekekkel, serdülőkkel történő foglalkozások vezetéséhez. Így híd szerepet tölthessenek be a gondozó team és a páciens között. A képzésen az általános diabetológiai ismereteken túl sor kerül a korszerű inzulinterápiák, a táplálkozási és dietetikai tudnivalók, valamint a pedagógiai és pszichológiai alapok ismertetésére is, mindez személyiségfejlesztő foglalkozások, szituációs gyakorlatok, önismeretfejlesztés keretében.

A jelentkezéshez szükséges:

  • középiskolai érettségi vagy annál magasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolata,
  • személyes hangvételű önéletrajz, beleértve a diabéteszes közösségekben végzet tevékenységeket is,
  • ha a jelentkező cukorbeteg, diabetológus orvosának javaslata.
file
Edukátorképző tanfolyam, 2007.

Előnyt jelent, ha a jelentkező 1-es típusú diabéteszes és jó önmenedzselő, egészségügyi/pedagógiai területen tanul vagy dolgozik, rendelkezik az edukációhoz kapcsolódó, laikus vagy szakmai sajtóban megjelent publikációval.

A tanfolyam elvégzéséhez a később megküldendő kötelező irodalom elolvasása is szükséges.

Az elsajátított ismeretekről a képzés végén záróvizsgán számolnak be a jelöltek.

A jelentkezéseket a tanfolyam korlátozott létszáma miatt 2014. január 31-ig az alábbi címre kérjük hagyományos postai úton megküldeni: Juvenilis-Diab-Help Alapítvány, 1277 Budapest, Pf.105.

A hallgatók által fizetendő önköltség 12 000 Ft. Az edukátorképzés többi költségét (szállás, étkezés, oktatás, programok, útiköltség) a JDH alapítvány vállalja fel.

A J.D.H. Alapítvány kuratóriumajuvdiabhelp@freemail.hu
www.jdh.hu

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!