Hírek Székesfehérvárról

file

Inzulinpumpa-találkozó

2012 novemberében került megrendezésre a székesfehérvári kórházban az inzulinpumpa-találkozó, amely a diabéteszgondozó és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület szervezésében jött létre.

Először dr. Karádi Zsuzsanna főorvos asszony beszélt a ketoacidózis fogalmáról, a kialakulás megelőzéséről. Szabóné Hajdú Ildikó az inzulinpumpával kezelt gyermekek életminőségének javulásáról és az előforduló hibalehetőségekről tartott előadást. Dr. Benn Orsolya szakorvos a bólus-bázis kiszámolását ismertette.

Az előadások után a diabéteszes gyermekek és szüleik számoltak be az inzulinpumpával kapcsolatos tapasztalataikról. A pumpatalálkozó második felében kötetlen beszélgetés következett, tapasztalatcsere a pumpakezeléssel kapcsolatban. Végezetül kérdőívet töltöttek ki a gyermekek és a szülők, kiváló eredménnyel.

A találkozó végén a legjobb HbA1c-értékekkel rendelkezőket hirdettük ki: első lett Herencsár Milán, második Papp Lilla. Gratulálunk a nyerteseknek, akiket ajándékcsomagokkal leptek meg.

Mikulás-ünnepség

A diabéteszes kisgyermekek és szüleik izgatottan várták a nagy fehér szakállú Mikulást. Vidám zenés műsor és közös éneklés fokozta a hangulatot. Amikor végre közénk lépett a Mikulás, a gyermekek nagy örömmel és beleéléssel énekeltek neki, amit persze ajándékozás követett.

Az idei évben is jutalomban részesültek a legjobb HbA1c-értéket elért gyermekek: Kőszegi Bendegúz, Szabó Máté és Danka Nikolett. A díjazottak egy gyönyörű könyv és egy társasjáték tulajdonosai lettek. Gratulálunk nekik!

Az egyesület elnöke, Vajdáné Csák Rózsa kihirdetett néhány közérdekű információt a 2012-es évben történt eseményekről és a 2013-as évre tervezett programokról.

Nagyon jó hangulatú délutánt tölthettünk el egymás és a Mikulás társaságában, bízom benne, hogy mindenki számára emlékezetes marad.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a székesfehérvári Civil Ház fenntartójának, illetve üzemeltetőjének, hogy egyesületünknek térítésmentesen biztosították a rendezvény helyszínét. Köszönet a Mikulásnak, a szervezőknek és a fellépőknek is!

Szabóné Hajdú Ildikó
diplomás ápoló
diabetológiai szakápoló

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!