Ahol élmény a gyógyulás

file

A Bátor Tábor nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép- és Kelet-Európában egyedülálló hely, ahol súlyosan beteg gyermekek számára kézzelfogható élménnyé válik a gyógyulás. A Bátor Tábor daganatos és krónikus betegséggel élő gyermekek és családtagjaik számára szervez ingyenes táborokat a Budapesttől egyórányi autóútra található Hatvanban.

Táborozóink márciustól novemberig akadálymentes környezetben lovagolhatnak, íjászkodhatnak, kipróbálhatják az ország legmodernebb magas kötélpályáját, különféle sportokat, kézművességet, színjátszást, zenélést. A táborban eltöltött pár nap alatt kiszakadhatnak a kórházi hétköznapokból és ugyanúgy élvezhetik a mindennapokat, mint egészséges társaik.

A pszichológusok és orvosok segítségével kialakított élményterápiás programok alatt rengeteg kihívás, öröm, sikerélmény és megerősítés éri őket – csupa olyan érzés, amelyből a hosszú és fájdalmas kórházi kezelések idején kimaradnak. Ezek az új tapasztalatok kimutathatóan javítják a gyerekek egészségi állapotát és közérzetét, a többi gyerekhez és felnőtthöz való viszonyukat. Ahogy az egyik korábbi táborozónk, Dóri mondta: Az orvosok az életemet, a Bátor Tábor pedig az életkedvemet adta vissza.

Mosolyokkal teli évet zártunk

A Bátor Tábor Alapítvány számára az a legfontosabb, hogy a tábor kapacitását növelve minél több krónikus betegséggel élő gyermeknek adhassa meg a gyógyulást hozó élményeket. Táborozóink Közép-Európa több mint 60 egészségügyi központjából érkeznek hozzánk. 2012-ben összesen 745 résztvevője volt ingyenes programjainknak, 10 százalékkal több, mint tavaly. Ezt a bővülést különösen a nehéz gazdasági környezetben tartjuk hatalmas eredménynek.

A 11 turnus közül háromban – egy testvértáborban és a kölyök-, valamint kamaszturnusban – fogadtunk diabéteszben érintett gyermekeket, akik biztonságos környezetben, gondtalanul élvezhették a nyár legszebb pillanatait.

Nem is gondoltuk, hogy ilyen hangsúlyt fektetnek a gyerekek mellett a szülőkre is, hogy maradéktalanul jól érezzük magunkat, kikapcsolódjunk és elfelejtsük a külvilág és a betegség gondjait. Köszönjük! – emelte ki az egyik táborozó anyuka.

Tartogat-e kihívást a kezdődő új esztendő?

A Bátor Tábor munkatársai mindig tele vannak tervekkel! 2013 őszén a meglévő 11 turnusunk mellé szeretnénk egy 12. turnust indítani. Ez egy teljesen új tábor-típus kialakítását jelenti, ahová olyan családokat hívnak meg, akik a gyermeküket súlyos betegség következtében veszítették el. Az alapítvány célja, hogy számukra is valamilyen fokú segítséget nyújtsanak a felfoghatatlan veszteségük feldolgozásában.

Hogyan lehet bekapcsolódni a Bátor Tábor munkájába?

A legkisebb támogatás is óriási segítség! A Bátor Tábor ügyét az önkéntes munkán és az SZJA 1 százalékának felajánlásán túl is számtalan formában lehet segíteni. A nemrég indított adományvonalon a 13600-as szám tárcsázásával, majd a 02-es kód megadásával 250 forinttal támogathatja az alapítvány működését, illetve a www.batortabor.hu/adomany weboldalon bárki közvetlenül is segítheti a munkánkat. Minden támogatást a tábori programjaink megvalósítására fordítunk.

Buru Éva

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!