Feltöltés dátuma: 2023.05.11.

Diaboló Alapítvány

A Diaboló Szabadkígyóson

Illusztráció

KKK

E három betűt látva a Békés megyei diabéteszes gyermeket nevelő családok képzeletében egy már hagyományosnak számító rendezvény jelenik meg: Kígyósi Katicás Kovácsolós. Kígyósi, mert Szabadkígyóson, a Wenckheim-kastély parkjában kerül megrendezésre, Katicás, mert a cukorbeteg gyermekek jelképe a katica, a szüleikkel és testvéreikkel ők zsongják körbe a parkot ezen a napon, Kovácsolós, mert a közös sors által barátságok születnek, életre szóló kötelékek kovácsolódnak.

A Diaboló Alapítvány támogatásával ismét lehetőségünk adódott arra, hogy egy felhőtlen napot együtt tölthessünk. Nemcsak a szikrázó napsütés és a tiszta levegő, hanem a színes programforgatag is segített abban, hogy kilépve a mindennapok sűrűjéből önfeledten beszélgessünk, nevessünk, kikapcsolódjunk, töltődjünk. Alapítványunk történelemkönyvének új szereplőit is bemutattuk: dr. Viberál Zsuzsanna és Jalek Norbert a kuratórium új tagjai.

Köszönettel tartozunk az alapítvány elnök asszonyának, Kosznáné dr. Pule Ilonának, Icunak azért, mert évekkel ezelőtt megálmodta és minden esztendőben töretlen lelkesedéssel és példaértékű segítségnyújtási szándékkal életre hívja ezt az élményt nekünk: a gyerekeknek, a családoknak.

Lagziné Remeczki Andrea

Jótékonysági Kastélyfutás

Nehéz szavakat találni, amivel leírható az az élmény, amit a Diaboló Alapítvány, a Békéscsabai BSI Futónagykövetek és a Maradj Lendületben! Sportegyesület által szervezett I. Jótékonysági Kastélyfutás a Cukorbeteg Gyermekekért rendezvény nyújtott.

A résztvevők minden egyes lefutott kilométerrel a diabéteszes gyermekek életének teljesebbé tételét támogatták! 2022. május 14-én délelőtt 370 futó állt a szabadkígyósi Wenckheim-kastély meseszép parkjának rajtkapujában, ahol lépcsős rajtban, először a kicsi gyermekek, majd a nagyobbacskák, végül a felnőttek rajtolhattak el a nemes ügyért.

Futottak pici gyermekek, akik éppen megtanultak járni, futott olyan fiúcska, aki mozgásában volt korlátozva, futott babakocsit toló édesanya, nagyszülő az unokájával kézen fogva, profi futók és baráti társaságok. Velünk volt dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó is. Mellettük, a különböző távokon részt vettek a cukorbeteg gyermekek, hiszen a mozgás, a futás segít a vércukorértékek szinten tartásában, a megfelelő érték elérésében.

Mindannyian, együtt! Összefogva egy jó ügyért, nemes célért, vidám hangulatban!

A sikeresen teljesített távok után a célkapuban mindenki nyakában ott csillogott az egyedi érem. A sok-sok mosoly, a vidámság, a felszabadultság érzése pedig a szívünkben ért célba! A rendezvény mottója valósággá vált: ahol a jó cselekedetek születnek, ott mindig süt a nap!

Kosznáné dr. Pule Ilona

Megjelent a diabetes junior2023/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!