Feltöltés dátuma: 2022.02.20.

Kígyósi Katicás Kovácsolós

Az idei évben már 5. alkalommal került megrendezésre a Kígyósi Katicás Kovácsolós rendezvényünk. 2020-ban a pandémia miatt nem valósult meg, így most hatalmas lendülettel és szeretettel vártuk a Békés megyei diabéteszes gyermeket nevelő családokat.

Illusztráció

Pöttyös szalagokkal

Az őszi aranyló napsütésben, Szabadkígyóson a Wenckheim-kastély kertje ideális helyszínül szolgált a katicás programkavalkádnak. A rendezvény legfontosabb célkitűzése a 2017-ben hivatalos formát öltött Hétpettyes Szülői Kötelék megerősítése. Jelképesen piros-fehér pöttyös szalagok kötésével, számos új taggal bővült a csapatunk, közöttük az elmúlt időszakban diagnosztizált cukorbeteg gyermekek családjaival.

Illusztráció

A páratlan szülői összefogás küldetését az alábbi 7 pontban foglaltuk össze:

  1. A Hétpettyes Szülői Kötelék a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért szerves része, attól elválaszthatatlan.
  2. Legfontosabb küldetésünk az új diabéteszes gyermekek és családjaik felkarolása, védőhálóként működve a diagnózis utáni legnehezebb időszakban.
  3. Hiszünk a Hétpettyes Szülői Kötelék összetartó erejében, mert együtt minden könnyebb.
  4. Tapasztalatunkat, tudásunkat, jó gyakorlatunkat átadjuk szülőtársainknak, mindig és mindenkor előtérbe helyezve a Hétpettyes Angyaloktól tanultakat.
  5. Átsegítjük egymást a gyermekeink ellátásához kapcsolódó bonyolult labirintusrendszereken, átadva az ehhez kapcsolódó közérdekű információkat.
  6. Törekszünk arra, hogy gyermekeink egymás számára példaként szolgáljanak, rendezvényekkel, folyamatos kapcsolattartással, közös élményekkel segítve mindezt.
  7. Folyamatos ismeretterjesztő tevékenységünkkel küzdünk a gyermekeinket érintő hátrányos megkülönböztetés ellen.
Illusztráció

Mindenmentes tortával ünnepeltünk

Festői szépségű park adott otthont az amerikaifoci-bemutatónak, a lézerharcnak, az ugrálóvárnak, az arc- és hennafestésnek, illetve a családi hintózásnak. A programok sokaságában mindenki megtalálta a kedvére való mulatságot. Égből jövő meglepetésként hőlégballon érkezett, amelynek kosarában a magasba emelkedve sok résztvevő régi álma valósulhatott meg!

Ezen a napon az uzsonna is igencsak jellegzetes volt, ugyanis a Diaboló Alapítvány 20. születésnapján mindenmentes tortával ünnepeltünk! A rendezvény kiemelt célja volt a 8 éves, oxigénhiánnyal született Czebe Zsóka cukorbeteg kislány kezelésének támogatása. A programokért, élményekért, a fáradhatatlan munkáért és a szívélyes vendéglátásért hatalmas ölelés és köszönet illeti meg a nap háziasszonyát, Kosznáné dr. Pule Ilonát, Icu elnökasszonyt!

Lagziné Remeczki Andrea

Megjelent a diabetes junior2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!