Feltöltés dátuma: 2020.01.25.

Fuss, Szuri, fuss! – nagykövetek

Sikerült együtt lefutni

Illusztráció

Dani fiunk diabétesze és korábbi önkéntességem révén évek óta kapcsolatban állunk az alapítvánnyal. Mivel szeretünk hobbiszinten sportolni, a közeli Bikás parkban nagyon klassz futópálya van és amúgy is szívesen állunk a jó célok mellé, nem volt kérdés, hogy ez a mi ügyünk lesz!

Túl sokat nem tudtunk vállalni, csak a maratonkát, ami 2,3 km. A gyerekek az iskolában rendszeresen sportolnak, futnak, sőt abban az időben futóversenyeken is részt vettek, de mi, felnőttek nem vagyunk rendszeres futók, nagy kihívás volt ez a táv is, készülnünk kellett rá. Közben kampányoltunk a gyűjtésért, hiszen nagykövetségünk fő célja az volt, hogy adományokat gyűjtsünk a Szurikáta Alapítvány részére. Folyamatosan érkeztek a kisebb-nagyobb adományok, sok kedves barát, osztálytársak szülei, ismerős és rokon segített.

Szeptember 28-án pedig, több kedves sorstárs szurkoló biztatásával, sikerült lefutnunk a kitűzött távot, kellemes későnyári időben, Duna-parti szép környezetben. Mint várható volt, a gyerekek alig bírták türtőztetni magukat, hogy minket felnőtteket bevárjanak, de sikerült fegyelmezetten, együtt lefutni a távot.

Egy héttel később küldetésünk másik része is sikeresen zárult, hiszen százezer forintot tudtunk gyűjteni az alapítvány részére.

Gyovai család

Megjelent a diabetes junior2020/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!