Feltöltés dátuma: 2021.06.20.

Személyes diabétesz menedzsment

Trendi diabéteszapplikáció minden korosztály számára

Magyarországon egyre többen ismerik a DiabTrend nevű mobilos alkalmazást, amely különleges funkcióival kitűnik a piacon lévő hagyományos diabéteszes naplózó applikációk közül. A technológia és a fiatalok által diktált igényeknek megfelelve, intelligens menedzsmentjével és automatizált rendszerével nyújt maximális felhasználóbarát-élményt minden korosztály számára.

Illusztráció

A fejlesztők az elmúlt időszakban sem tétlenkedtek, a biztonságosság jegyében olyan további fejlesztéseket hoztak létre, mint a szülői felügyelet és az orvosi felület.

Extra kényelmi funkciók

Az applikáció számos extra kényelmi funkciót biztosít, mint az integrációk a legnépszerűbb vércukormérő és szenzor eszközökkel (MÉRYkék QKY, Dcont Nemere, Abbott FreeStyle Libre 1; folyamatban van az Accu-Chek Instant integráció fejlesztése), alvás- és fizikaiaktivitás-mérőkkel (GoogleFit, AppleHealth, Amazfit Bip, Garmin, Polar), az OGYEI által elfogadott gyógyszeradatbázissal, valamint a naplózást segítő ételadatbázis fotóalapú ételfelismeréssel és mennyiségbecsléssel (a 600 leggyakoribb étellel).

Illusztráció

Edukációs tanácsok

Az alkalmazás naponta küld orvosok és dietetikusok által összeállított és lektorált edukációs tanácsokat, amelyek cukorbetegséggel kapcsolatos témákat dolgoznak fel érdekes, speciális információkkal ellátva a felhasználót.

Emlékeztetők

Van lehetőség egyedi emlékeztetők beállítására, amelyek segítenek a terápia megfelelő követésében, például gyógyszerbevétel, inzulinbeadás vagy vércukorszintmérés.

DiaPanda

DiaPanda, az applikáció figurája a használat során interaktív módon támogatja a felhasználót és cukorbetegségének kezelésében személyes menedzserévé válik.

Illusztráció

Előrejelzés

Az applikáció egyedi különlegessége a vércukorszint-előrejelzés, amely a felhasználó által bevitt adatok alapján (étkezés, vércukorszint, inzulin, alvás) 2 órára előre megmondja a vércukorszint várható értékét. Ez alapján hipo- és hiperglikémiát jelző figyelmeztetéseket küld a rendszer, hogy minél előbb be lehessen avatkozni és elkerülhetővé váljon a kritikus állapot.

Illusztráció

Csomagok

Az alkalmazás DiaVital csomagja, ami minden lényeges diabéteszes naplózó funkciót tartalmaz, ingyenesen hozzáférhető iOS és Android okostelefonokon. A DiaPredict, illetve DiaFood csomagok 7 napos ingyenes verzióban érhetők el (szintén iOS-en és Androidon), majd megvásárolhatók.

Jövő

A DiabTrend célja a maximális automatizáltság elérése, így a fejlesztők jövőbeni tervei között szerepelnek további integrációk aktivitásmérőkkel, bluetoothos vércukorszintmérőkkel, és a legizgalmasabb, az inzulinpenekkel. Ezen kívül jövőre várható, hogy a vércukorszint-előrejelzés 3, majd 4 órára fog bővülni.

DiabTrend-essé válni

Hivatalos Facebook-csoportjukban várják mindazokat, akik érdeklődnek a DiabTrenddel kapcsolatban és szeretnének DiabTrend-essé válni. Továbbá, a csoportban lehetőség van felvenni a kapcsolatot a fejlesztőkkel, akik kérdés vagy kérés esetén szívesen válaszolnak.

DiabTrend

Töltsd le ingyenesen és csekkold! https://diabtrend.com

Megjelent a diabetes junior2020/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!