Feltöltés dátuma: 2021.02.09.

Élet a karantén alatt

A 15 éves kecskeméti Noémi 2 éve diabéteszes, de ennél sokkal fontosabb, hogy 11 éves kora óta lovagol. A cukorbetegség megjelenése után akkor nyugodott meg, amikor kiderült, továbbra is rendszeresen lovagolhat. A családja összefogott, így Noémi kaphatott egy saját lovat.

Cukorbetegként is minden lehetséges
Cukorbetegként is minden lehetséges

„Lobbi tisztavérű, magyar sportló, hatalmas szívvel. Igazi tanító, nagyon sokat segít nekem, hogy elfogadjam és feldolgozzam a betegségem – írta előző számunkban Noémi. – Tükröt tart elém. Mellette nincs időm szomorkodni, minden nap dolgozom vele. Heti 7 napból 6 napot lovagolok. Az állandó, rendszeres sportolás nagyon jó hatással van a cukromra is.”

Vajon Noéminek és Lobbinak hogy telt a tavaszi karantén?

Vegyes érzésekkel indultam neki a tavaszi karanténos időszaknak. Nagyon furcsa volt otthonról, online tanulni. Aminek nagyon örültem, hogy a szabadban történő sportolás, testmozgás nem volt tiltva, így minden nap mehettem a lovardába a lovamhoz, és tudtunk dolgozni, edzeni. Sokkal több időt tudtam vele tölteni, mintha iskolába kellett volna járnom. Szerencsére a szabadtéri versenyeket is megtartották.

Illusztráció

A napjaim így csodásan teltek, sok időt töltöttem a lovammal és kint a szabad levegőn. Igyekeztem minél több versenyre is eljutni, ahonnan mindig szép eredményekkel jöttünk haza. A cukorértékeim kiegyensúlyozottabbak voltak, mint korábban, hiszen nem volt akkora stressz rajtam. Jól össze tudtam egyeztetni az online tanulást az edzésekkel.

Pethő Noémi

Megjelent a diabetes junior2020/2. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!