A diabétesz és mi

Illusztráció

Vízilabdázom!

file

Sziasztok! Bálint vagyok, 10 éves, 4 éve vízilabdázom a Váci Vízilabda SE-nél, és 3 éve vagyok cukorbeteg. Az egyik táboromról mesélek, amely Olaszországban, Lignanóban volt.

Reggel 7-kor indultunk, 8 óra múlva már ott is voltunk. A napi rutint (inzulinkezelés, étkezés) nagyon jól sikerült önállóan megoldanom. Az első napot az út kipihenésével töltöttük. Másnap már két meccset játszottunk, voltunk a tengerparton, ahol nyakig betemettek homokkal.

Egy hétig tartott a tábor, ezalatt mindennap két meccset játszottunk. Nagyon sokan voltunk. Olaszok, görögök, egyiptomiak, brazilok, és ez még nagyon kevés, mert összesen 136 csapat volt a HaBaWaBán. 10-es sapkában játszottam. Rómának még egy gólt is dobtam!

Egy edzés alatt 2–2,5 km-t úsztunk a meccsekre gyakorolván. A mindennapi edzés nekem nagyon jót tesz, jól érzem magam. Jó hatással van a mozgás a cukorértékeimre. Egy meccs félórás, ahol úszni, figyelni, védekezni kell. Volt, hogy nyertünk, valamikor veszítettünk, de döntetlent is játszottunk. A bátyám volt a kapusunk, nagyon jól védett! Voltunk csúszdaparkban, sok csúszdát ki is próbáltam. Az étkezésemre figyeltek a többiek is.

Ne punnyadjatok, mozogjatok!

Virsinger Bálint

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!