Nyári Táborok – 2018

Illusztráció

Igaz mese a MentaBolygóról

Egyszer volt, hol nem volt, még az Üveghegyen is túl – olyan messzire mentünk, hogy még a Földet is elhagytuk. Hős csapatunk, a Csillagvadász Elit Alakulat eljutott a MentaBolygóra. Addig azonban kalandos volt az út…

Elit Alakulat

A csapat tagjainak eleinte fogalmuk sem volt, hová kerültek, igazából egymást sem ismerték, hiszen az Elit Alakulatba a Föld nevű bolygó különböző állomáshelyeiről küldték a csillagvadászokat. A küldetés nem indult könnyen, sok nehézséggel kellett megküzdeniük, mielőtt elérték volna a MentaBolygót. Reggel korán keltek, ki-ki a maga megszokott bázisán.

Ha szeretnél te is a Csillagvadász Elit Alakulat tagjaként a MentaBolygó nyári napközis tábor résztvevője lenni Budapesten, kérd meg a szüleidet, hogy vegyék fel a kapcsolatot a MentaBolygó kormányzójával! Elérhetősége: Kerekes Andrea – kerekes.andrea@mentapro.hu

Abban csaknem mindannyian hasonlítottak, hogy a reggeleik ugyanúgy indultak: vércukormérés, inzulinadás, megfelelő szénhidráttartalmú reggeli. Néhányan olyan jó csapatot alkottak a testvérükkel, hogy mindketten bekerülhettek a bolygófelfedezők közé – a kisebb-nagyobb testvérek is mindent ugyanúgy csináltak, leszámítva persze a vércukormérést és az inzulinadást.

Rakéta

Megérkezvén az indítóbázisra, először is el kellett készíteni a rakétát – mert a MentaBolygó különlegessége, hogy csakis saját készítésű rakétával vagy űrrepülővel lehet megközelíteni. Egyedi űrhajósjelvényre is szükség volt, hogy mindenkit azonosítani lehessen, ezt is saját kezűleg gyártották a csillagvadászok.

A komoly előkészületek után megkezdődött az utazás, amely több állomáson keresztül vezetett. Kisebb-nagyobb holdakon és bolygókon landolt a csapat. Mindenhonnan csak úgy indulhattak tovább, ha eleget tettek különböző kihívásoknak.

TáncBolygó

Az első megállónál mindjárt szükség volt az ügyességükre, ugyanis a Qantum XXL TáncBolygó lakói csak akkor engedték őket tovább, ha bekapcsolódtak egy komoly táncos produkcióba. Szerencsére az Elit Alakulat felkészült minden kihívásra, a táncot pedig annyira megszerették, hogy azon túl minden nap gyakorolták a koreográfiát.

Illusztráció

Mocsár fölött

A következő holdon űrrepülő-versenyen kellett részt venniük a csapattagoknak. Egy magas toronyból indult a verseny, az győzött, akinek a legmesszebbre szállt a repülője. Figyelni kellett, nehogy a mocsárban landoljanak, mert aki oda beragad, az bizony nem tudja folytatni az útját. Szerencsére minden csillagvadász csodálatos űrrepülővel rendelkezett (természetesen ezeket is saját kezűleg készítették), és mindenki átrepülte a mocsaras területet.

KockaBolygó

A KockaBolygó következett ezután: olyan színes világba csöppentek az Elit Alakulat tagjai, hogy csak ámultak és bámultak. Minden színes LEGO-kockákból épült: a várak, az utak, a járművek. A bolygólakók is LEGO-figurákra hasonlítottak. Itt óvatosan kellett közlekedni, mert ha véletlenül leromboltak volna valamit a csillagvadászok, azonnal LEGO-figurákká változtak volna. Küldetésük az volt, hogy építsék tovább a bolygót. Ez igazán jól sikerült mindenkinek, nehezen hagyták ott a kedvencükké vált bolygót, de felelősségteljes csillagvadászként tovább kellett menniük.

Visszatérés

A változatos, kihívásokkal teli, de szórakoztató utazás végén a csapat landolt a MentaBolygón, és kitűzték a közösen készített zászlót. Az őslakosok, akik már várták őket, nagyon hasonlítottak a csillagvadászok szüleire. Ennek örömére a csapat négyszer is előadta a táncot, amit még az első állomáson tanultak. A MentaBolygó vidám zsivajtól és csillagközi kacagástól lett hangos, de a csillagvadászoknak vissza kellett térniük a Földre, küldetésük véget ért. Egy évig nap mint nap élik a hétköznapi életüket, de nyáron újra eljönnek majd, mert újabb kalandok várnak rájuk.

Kerekes Andrea

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!