Austin Basis – színész

Illusztráció

„Amitől mások vagyunk, attól vagyunk különlegesek”

A sorozatsztár 9 éves kora óta 1-es típusú diabéteszes, a JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) nagykövete, több kampányukban is részt vett.

Az édességbolt kirakata

Általános iskolás korában tudta meg, hogy 1-es típusú diabéteszes, nem sokkal 9-dik születésnapja előtt. Abban az évben később kezdte az iskolát, mert kórházba került. A sors iróniája, hogy édesapjának édességüzlete volt. Az első sokk hatására úgy képzelte el a diabéteszt, hogy a kirakatüveg mögül nézi az ínycsiklandó édességeket, de nem ehet belőlük. Azóta már megtanulta, az univerzum rendelkezik humorérzékkel, betegségét pedig nem a világ végének tartja, inkább áldásként, adományként tekint rá.

Tanulmányait orvosi pályán akarta folytatni, de kénytelen volt elismerni, hogy a biológia nem az erőssége, ezért inkább a művészetekre koncentrált. A Birminghami Egyetemen szerzett mesterfokú oklevelet színművészetből. A rajongók leginkább a Life unexpected (Derült égből család) és a Beauty and the Beast (A szépség és a szörnyeteg) című sorozatokból ismerik.

Sztereotípiák világa

Véleménye szerint a filmipar csak részben válaszolt a nézők igényére, az egyén színesebb, árnyalatokban gazdagabb megjelenítésére. A filmkészítők számára továbbra is láthatatlanok a diabéteszesek és más krónikus betegséggel, fogyatékossággal élők.

A népszerű A szépség és a szörnyeteg című sorozat egy jelenetének forgatásán megkérték, távolítsa el inzulinpumpáját. Hiába próbálta meggyőzni őket, hogy így még árnyaltabbá válna a karakter jelleme. Még akkor sem gondolták meg magukat, amikor felhívta a figyelmüket, hogy ez legalább 15 perces csúszással fog járni, ami forgatáson eget rengetőnek számít. Inkább kivárták, amíg elkészül.

Illusztráció

A Kinetix című képregénysorozat terve

A Kickstarter nevű platformon mostanában jelent meg legújabb projektjével, egy képregénysorozattal. A Kickstarter olyan közhasznú szervezet, amely kreatív projektek alkotóinak ad megjelenési lehetőséget a szükséges tőke megtalálásához. A tervezett képregény szereplője négy fogyatékkal élő tinédzser, akik éjjelente szuperhősökké változnak, ehhez éppen az adja energiájukat, amit világunk hátránynak tekint.

A képregény célja a sztereotípiák elleni harc: a krónikus betegség és a fogyatékosság gyengévé, sebezhetővé teszi az embert – valójában azonban rejtett erősséget hoz a felszínre. Ez a saját életére is igaz, nem érte volna el azt, amit elért, diabétesze nélkül.

Gyermekként is rendszeresen részt vett diabétesz-rendezvényeken, -konferenciákon, azonban azt tapasztalta, hogy ilyen eseményeken sok negatívum is elhangzik, ami a gyermekekre rossz hatással lehet. Ezeknek a rendezvényeknek a célja a figyelemfelkeltés, cselekvésre ösztönözni a politikusokat, ezért a résztvevők beszámolnak nehézségeikről, kudarcaikról, az orvosok baljós képet festenek a kialakuló szövődményekről. Ezért akar pozitív példát, példaképeket adni a gyerekeknek.

Veszélyben az Univerzum

A képregény tartalmaz mindent, ami egy izgalmas, szuperhősökkel teli történethez kell, világa saját mitológiával rendelkezik.

Sok-sok millió éve, az idő kezdete előtt létezett a Proto Univerzum, ahol tökéletes egyensúlyban állt a jó és a rossz. Azonban a rossz növekedni kezdett, felborult az egyensúly. Ebből keletkezett a Multiverzum, amelynek egyik végén található a Tejút, benne a mi Földünk, másik végén pedig a gonosz birodalma, Gravitron. A gonosz célja minden jót elpusztítani, ez ellen kell felvenni a harcot, amihez nem mindennapi hősökre van szükség.

A Multiverzum extrém energiákkal rendelkező hősöket teremt, akik fel tudják venni a harcot a gonosszal. Ahhoz azonban, hogy az egyensúly fennmaradjon, a szupererővel rendelkező hősöknek egy normál képességükről le kell mondaniuk. Tehát fogyatékosságuk árán titkos szupererő birtokába kerülnek.

Az egyik hős siketnéma, szenvedélye a fotózás és a szociális média. A testében képződő mágneses vibrációval rettegésre tudja késztetni a gonoszt. A másik hős a mi világunkban nem kommunikál, viszont kiemelkedő tehetsége van a művészetekhez. Képzelőerejével bármit valósággá tud változtatni. A harmadik, a kitűnő tanuló hölgy lábak nélkül született, de szupererős karjaival bármit fel tud emelni és elhajítani.

S akit önmagáról mintázott, a negyedik szuperhős szenvedélye a sport és 1-es típusú diabéteszes, őt inzulinpumpája kyborggá (félig ember, félig robot) tudja változtatni.

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!