Nyári táborok 2016

Szabolcsi jubileumi tábor

Az egyszázalékos felajánlásoknak és az évek óta rendszeresen támogató cégeknek köszönhetően idén is meg tudtuk tartani a Szabolcs megyében élő, 12–17 év közötti cukorbeteg gyermekeknek a tábort Pusztafalun, a festői szépségű Zemplénben.

A tábor elsődleges célja az önállóság gyakorlása, az egymásra figyelés, valamint a mozgás jótékony hatásának bizonyítása. Nagy lelkesedéssel fogtunk bele. Az egyesület szervezőinek és a szervezésbe bekapcsolódó fiatal generációnak köszönhetően fergeteges program várta a táborozókat: 4 nap – 4 túra, 4 este – 4 fergeteges kaland.

Már az utazás napján felmásztuk a Sátoraljaújhely közelében lévő tengerszemhez, s már itt kiderült számunkra, hogy a gyerekek egymásra találtak. Este izgalmas „kijutó szoba” várta a csapatokra osztott táborozókat. Míg várakoztak, zenefelismeréssel és más ügyességi játékokkal telt az idő. Másnap a Füzéri vár volt a program, mindenki jól bírta a túrát, de azért jólesett a pihenés a várba felérve. Az esti program nyomozás volt. Agatha Christie könyvét, a Halál a Níluson történetét elevenítettük meg. Mi, szervezők voltunk a szereplők megformálói és a csapatoknak lehetőségük volt „kihallgatni” minket, kinyomozni, hogy ki volt a „gyilkos”. Nagyon izgalmas este volt.

Harmadik napon a sátoraljaújhelyi kalandpark várt minket, ahol a gyerekek bobozhattak, hófánkozhattak és kipróbálhatták magukat a kötélpályán is. Este éjszakai keresésre indultak, különböző képeket kellett megtalálniuk. Utána gyertyafényes pótvacsi várta őket.

Negyedik nap az időjárás nem kedvezett nekünk, ezért délelőtt benti programok voltak: társasjáték, táboriplakát-készítés, kártyajátékok. Délutánra kisütött a nap, így a csapat egyik fele a szlovák területen lévő Izra tóhoz ment, míg a nagyobbak a falu futballpályáján izgalmas focimeccset rendeztek.

A tábornak volt saját fizetőeszköze, a diab dollár, amelyet egész idő alatt lehet gyűjteni a feladatokért, segítségért, egymásra figyelésért. Az összegyűjtött dollárokból este licitálni lehetett, a maradék „pénzt” diab dollár boltban költhették el. Tábortűz zárta a napot és a tábort.

Egész idő alatt voltak még kihívások, feladatok, amelyek az ismerkedést és a barátkozást segítették. A táborhely adta lehetőségeket is kihasználtuk, így mindennap röpiztünk, de volt lehetőségünk falmászásra és lovaskocsikázásra is!

Fantasztikus napokat tölthettünk együtt! Köszönjük a támogatóinknak a lehetőséget, hogy újabb élményekkel gazdagodjunk!

Szabóné Balogh ZsuzsaNyír-Diabet Egyesület

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!