Illusztráció

DiaEuro 2016

Ismét EB-ezüstérmet szerzett a magyar DiaEuro válogatott

Bár a győzelem sajnos ezúttal is elmaradt, a büszkeség indokolt, a 16 ország részvételével megrendezett DiaEuro futsal-Európa-bajnokságon második lett a magyar csapat, és ismét bizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.

A döntőben 2:1 arányú vereséget szenvedett a házigazda Bosznia-Hercegovinától, így 2014 és 2015 után újabb ezüstéremmel zárta a szarajevói DiaEuro – cukorbeteg futsal-Európa-bajnokságot a magyar válogatott. A tornát 2016. július 24. és 31. között, immár ötödik alkalommal rendezték meg Portugáliától Üzbegisztánig 16 ország csapatainak részvételével, hogy ismét bizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

Bár a dobogó legfelső fokára idén sem állhatott fel a Hevesi Tamás vezetésével pályára lépő magyar DiaEuro válogatott, az is jelentős eredménynek tekinthető, hogy immár negyedik alkalommal játszhattak döntőt a mieink.

Illusztráció

– Büszke vagyok a csapatra, mert hat mérkőzésből ötöt győzelemmel zártunk, és mi vagyunk az egyetlen válogatott, amely az elmúlt négy évben minden döntőben ott volt – mondta Hevesi Tamás, a magyar DiaEuro válogatott kapitánya. – Úgy gondolom, az erős mezőny ellenére most voltunk újra legközelebb az aranyéremhez. Köszönjük a szurkolóknak, hogy velünk voltak, nagyon sokat jelentett a támogatásuk.

– Gratulálok a magyar válogatottnak az újabb ezüstéremhez! A magyar cukorbeteg teremlabdarúgók évek óta kiemelkedően teljesítenek az Európa-bajnokságon, bizonyítva a DiaEuro kezdeményezés fő üzenetét: rendszeres önellenőrzés és megfelelő terápia mellett cukorbetegen is lehet teljes életet élni, sőt a sportban is csúcsteljesítményt nyújtani! Megtisztelő, hogy kezdettől fogva támogathatjuk a csapat felkészülését és részvételüket az EB-n. A Dcont® vércukormérő készülékek magyar fejlesztőjeként és gyártójaként az elmúlt három évtized során igyekeztünk minden cukorbetegséggel összefüggő jó ügy mellé odaállni – mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

Közös csatakiáltás a Budai Gyermekkórház táborozóival
Közös csatakiáltás a Budai Gyermekkórház táborozóival

– Büszkék vagyunk rá, hogy támogathattuk a magyar csapat felkészülését. A DiaEuro céljával teljes mértékig azonosulni tudunk, hiszen ez a mára tradícióvá vált rangos futsaltorna is azt erősíti meg, hogy megfelelő terápiával, egészséges életmóddal és mozgással cukorbetegen is teljes életet élhetünk – mondta Pierre Faury, a Sanofi Magyarország vezérigazgatója, a diabétesz és kardiovaszkuláris üzletág vezetője. – Az újabb eredmény is igazolja, amit a világ egyik vezető inzulingyártójaként a Sanofinál vallunk: a cukorbetegek megfelelő kezelés mellett aktív és sikeres tagjai maradhatnak közösségüknek, sőt dicsőséget hozhatnak az országnak – tette hozzá.

Jelentkezz az EB-döntős magyar csapatba!

A szervezők már várják tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat idén is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. A bajnokságról, illetve a jelentkezési lehetőségről további információk a diabetes.hu/diaeuro weboldalon találhatók.

Köszönet jár Béki Jánosnak, a válogatott menedzserének és dr. Havasi Anett doktornőnek, akik a felkészüléstől a döntőig támogatták a csapatot, valamint a Magyar Diabetes Társaságnak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is, akik szakmai támogatásukkal segítették a munkát. A magyar csapat folyadékpótlásáról a Coca-Cola ásványvizei és sportitalai gondoskodtak.

Minden tizedik magyart érint a diabétesz, a WHO becslése szerint 2030-ra duplaannyi cukorbeteg él majd a világon, mint az ezredfordulón. Ezért is fontosak az ilyen események, mint a DiaEuro – a bajnokságra látogatók ugyanis nemcsak a futsalmeccseken, hanem különböző workshopokon és a cukorbetegek érdekérvényesítésével kapcsolatos szakmai rendezvényeken is részt vehettek.

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!