Illusztráció

„Futok, tehát vagyok”

Első Vivicittánk sikerén felbuzdulva tavaly nem volt kérdés, hogy lesz folytatás. Már alig vártuk a versenykiírás megjelenését, azonnal belefogtunk a szervezésbe. A legtöbben azonnal nekiestek a nevezési lapok kitöltésének, csak azon gondolkodtak, hogy idén melyik távot válasszák. Sokan az előző évi családi futás után most megpróbálkoztak a 2,5 kilométerrel, és több cukorbeteg kamasz a 7 helyett 10 kilométert futott. A felkészülés így kicsit több időt vett igénybe, de ezt senki nem bánta.

A nevezők számát tekintve messze meghaladtuk a korábbi létszámot, összesen 104 futó 520 kilométert teljesített. A kétnapos verseny alatt sátrunkat rengetegen keresték fel, érdeklődtek egyesületünk és rendezvényeink iránt. A cukorbetegséggel kapcsolatban is nagyon sokan érdeklődtek, a kisebbek körében különösen a diabétesz kvízjátékunk volt sikeres.

Illusztráció

Nagy meglepetésünkre egyesületünk 50 000 forintos Decathlon vásárlási utalványt nyert az „50 főnél többet nevező egyesületek” kategóriában. Ebből az összegből a kamaszoknak szervezett nyári cukorbeteg-táborunkat támogattuk.

Tavalyi versenyzésünk a Vivicittával nem ért véget. Júniusban a legelszántabbak újra futócipőt húztak, és több váltócsapatunk indult a K&H maraton és félmaraton váltóversenyen. A 2,5 vagy 7 kilométeres táv teljesítése mellett a rendkívüli meleggel is meg kellett küzdeniük a futóknak, de a felkészült sportolóknak ez sem jelentett gondot. Két csapatunk a rövidebb távú (3-szor 2,5 kilométer) váltón indult, míg a kamaszok egy maratonváltóhoz álltak össze, teljesítve a 6-szor 7 kilométert.

Június egyik kellemes nyári estéjén barátságos futáson is részt vettünk, amely a 2024-es olimpia rendezéséhez kapcsolódott. Igaz, a táv – rövidsége miatt – nem jelentett kihívást, azonban újra fantasztikus futócsapat jött össze, és ismét beigazolódott, hogy futni jó, együtt futni pedig még jobb.

Kisebb nyári szünet után ősszel állt ismét rajtvonalhoz egyesületünk több tagja. Az októberi Spar Maraton Fesztivál az egyik legrangosabb futóverseny Magyarországon. A szombati rövidtávos napon váltócsapatunk teljesítette a 3-szor 2 kilométert. Többen az 5 kilométeres minimaratont tűzték ki célul, és volt olyan cukorbeteg kamasz, aki ismét a 10 kilométert választotta teljesítendő távnak. Futónagykövetünk, a Vivicitta egyik fő szervezője pedig nem adta lejjebb, mint a 42 kilométeres maratoni táv, amelyen előző évi idejét messze megjavítva ért célba.

A futásra ösztönzéssel és egyéb sportos rendezvényeinkkel továbbra is azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a sport milyen fontos szerepet játszik a cukorbetegek életében.

Bene Mónika

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!