Illusztráció

Nyári táborok 2016

A pasa sátrában

Illusztráció

Mindnyájan ismertük egymást az egri Diabétesz Hétvégi Napközis Táborban, mert a tavalyi tábort követően év közben is többször találkoztunk. 25-en voltunk, a 12 gyerek mellett szakemberek, diabetológusok, dietetikus, védő néni, gyógyszerész, pedagógus, kísérő szülők és az egyesület elnöksége, akik maguk is 1-es típusú cukorbetegek már 45-50 éve, sok tapasztalattal.

Kaptunk nagyon jó, a diétánkba beilleszthető recepteket, ezeket együtt el is készítettük szakemberek segítségével. Mindent kipróbáltunk a gyakorlatban is, kiszámítottuk a felhasznált alapanyagok szerint egy-egy adag szénhidrát- és energiatartalmát. A tudás mellé sok hasznos anyagot is hazavihettünk magunkkal, ami az otthoni kezelésünket segíti.

Programunk több helyszínen zajlott: az egyesület tanácsadó irodájában a Dobó téren, az egri várban, a török pasa sátrában, ahol jelmezbe öltöztünk és diabetikus rózsalimonádét készítettünk, az Unicornis étteremben, ahol svédasztalról válogathattuk ki, miből mennyit ehetünk. Minden egyes ételnek kiszámoltuk a szénhidráttartalmát a konyhafőnök és a dietetikus segítségével. Nagyon élveztük, egészségesek, de mégis finomak voltak a fogások.

Legjobban Egerszalókon éreztük magunkat, Jakab Kati néniék kertjében, ahol diabetikus kürtőskalácsot sütöttünk és pisztrángot füstöltünk. Kisfilm is készül táborunk jókedvű, vidám életéről. Sokat játszottunk, kirándultunk, zenéltünk és szurkoltunk a magyar cukorbeteg futsalválogatottnak, amelynek a tagjait személyesen megismertük és megszerettük a tavalyi táborunkban.

Demeter Katalina Cukorbetegek Egri Egyesülete Ifjúsági Tagozatának vezetője

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!