Visszatekintés a Diabetes 20. születésnapjára

A Diabetes 2009/3. számából

A kiállítók véleménye

Jó hangulatú, nagy betegszámú, jól szervezett rendezvénynek értékeljük az eseményt. A párhuzamos aktivitás és programok miatt csak néhányat sikerült megtekintenünk. Saját szervezésünkben a changing diabetes séta sikeres volt, a résztvevők pozitív visszajelzést adtak. 30 perc séta megéri az egészség érdekében. (Novo Nordisk Hungária Kft., dr. Bibok György)

A cukorbetegek életében fontosnak tartom a felvilágosítást és a mindennapi kontrollt, a pozitív életszemléletet, illetve a kialakult betegségben szenvedők, valamint a veszélyeztetettek életmódváltását. Sok érdeklődő állt meg a pultunknál. Úgy tűnik, sokan használják a Bioptron lámpát, ismerik annak jótékony hatását. A rendezvény szervezésével meg voltunk elégedve, a Képzett beteg kártya használatát nagyon ötletesnek és jónak tartjuk. (Zepter Ungarn Kft., Kőrösi Béláné)

Meglepődtünk a sokaságon, amikor szembetalálkoztunk az érdeklődőkkel, de örültünk a termékeinkről feltett kérdéseknek. Szívesen válaszoltunk, és hálásak vagyunk, hogy találkozhattunk az érintettekkel. Engem különösen meghatott, hogy szervezett betegklubok az ország különböző pontjairól is el tudták hozni tagjaikat. A programok színesek és változatosak voltak, és a szervezés is profi volt. Fontosnak tartom a helyes táplálkozásra való tanítást, a folyamatos ellenőrzéseket, a tudatosság szintjének fenntartását. Erre kitűnően megfelelt ez a rendezvény. A gyártóknak, forgalmazóknak is remek alkalom volt a betegekkel való közvetlen kapcsolatra, az azonnali visszacsatolásra. Szeretném kifejezni elismerésemet a rendezvény színvonaláért, a résztvevők mozgósításáért, valamint a szervezés profizmusáért. Valóban nagyon sok embernek adott feledhetetlen élményt. További sikereket kívánok az újsághoz, amit tapasztalataim szerint a betegklubok tagjai haszonnal forgatnak, az edukáció folyamatos eszköze. Az ehhez hasonló rendezvényből pedig sokat kívánok, és persze szülinapi ünneplésből is… mert megérdemlik! (Wörwag Pharma Kft., dr. Alfási Tünde)

Fontosnak tartjuk, hogy a diabéteszes mindig tisztában legyen vércukorértékeivel, hogy a terápiáját a optimálisan lehessen beállítani. Sok érdeklődő volt a standunkon, legnagyobb sikere a vércukorszűrésnek volt. Több mint 700 fő vércukorszintjét ellenőriztük. (77 Elektronika Kft., Tóth Rebeka)

Jól éreztük magunkat, a rendezvény lebonyolítása, tartalma elnyerte tetszésünket. A rendezvényt meglátogatók nagy választékban találkozhattak szakmai kiállítókkal, széles palettán mozogtak a programok. A látogatók pozitívan fogadták termékeinket. Azt tapasztaltuk, hogy a cukorbetegek szinte száz százaléka ismeri, fogyasztja és szereti az általunk gyártott és forgalmazott termékeket, amelyek listáját folyamatosan bővítjük, hogy a cukorbetegségben szenvedők is minél szélesebb termékkörből tudjanak választani. (Karamell-Snack Kft., Palotás István)

A mindennapokban az a legfontosabb, hogy a társadalomban egyenrangúként, betegségtudat nélkül tudjon élni minden cukorbeteg. Ehhez nagy segítséget nyújt a Diabetes újság. Nem utolsósorban fontos lenne, hogy minél több cukorbeteg tartozzon valamilyen diabéteszklubhoz. Nagy sikere volt a könyveinknek. Akik már korábban hozzájutottak a receptekhez, gratuláltak a munkánkhoz, többen bemutatták cukorbeteg gyermekeiket. Sok betegtárs az ország különböző pontjairól felkeresett, hogy megismerjenek minket, szerzőket, gratuláltak, és buzdítottak a további munkára. Nagyon köszönjük a Tudomány Kiadónak a lehetőséget. Nekem mint cukorbetegnek ez a nagy elismerés felér egy Kossuth-díjjal! (Máger József, az Édes élet cukorbetegeknek receptkönyv-sorozat szerzője)

Módos Anikó

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!