Orvosok üzeneteiTájékozottságTeljes életHelyes életmódReceptek

Diabetes és Hypertonia Magazin

Táplálkozással a szív egészségéért és a jó vérzsírszintekért

Zsiradékok és étrendi szerepük

Táplálkozással a szív egészségéért és a jó vérzsírszintekért

Szerző: Pangl-Szarka Dorottya

Sajnálatos tény, de a szív- és érrendszeri betegségek a leggyakoribb halál­okok között szerepelnek. Az embrionális fejlődés harmadik hetében kezdenek el a legfontosabb erek és maga a szív is kialakulni, tehát mondhatjuk, hogy mellkasunkban dobogó szervünk szó szerint egész életünkön át egészségünket szolgálja. Kiemelten fontos, hogy életmódunkkal, táplálkozásunkkal is a javát szolgáljuk és óvjuk e fontos szervünket!
Táplálkozástudományi szempontból több terület is kiemelhető, ami a szív egészségével összefügg. E cikkben a zsiradékokról és étrendünkben betöltött szerepükről esik szó.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!