Kulcsár Mária receptje
Padlizsánkosár
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
267 kcal | 23 g | 14 g | 13 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g padlizsán,
- 200 g csirkemell,
- 200 g paprika (piros és zöld),
- 200 g paradicsom (lucullus típusú),
- 100 g vöröshagyma,
- 100 g mozzarella sajt,
- 40 g trappista reszelve,
- 20 g olívaolaj,
- só,
- egy csipet bors,
- egy kevés bazsalikom.
A zöldségeket megmossuk, a padlizsánt hosszanti irányban kb. 5 mm vastag szeletekre szeleteljük, kicsit besózzuk. A többi hozzávalót apró kockára vágjuk. A padlizsánt és a csirkemellet meggrillezzük. A vöröshagymát dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, pár perc múlva a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, teszünk rá egy csipet borsot és egy kevés bazsalikomot. Összeforraljuk a ragut. Hozzákeverjük a csirkemellet és a mozzarellát. Egy kis kompótostálban körberakjuk a padlizsánszeleteket úgy, hogy a szélei túllógjanak a tálon. A ragut belehalmozzuk, a padlizsán széleit visszahajtjuk. Fejjel lefelé sütőlapra borítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.