Feltöltés dátuma: 2024.05.06.

Kulcsár Mária receptje

Padlizsánkosár

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
267 kcal 23 g 14 g 13 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g padlizsán,
  • 200 g csirkemell,
  • 200 g paprika (piros és zöld),
  • 200 g paradicsom (lucullus típusú),
  • 100 g vöröshagyma,
  • 100 g mozzarella sajt,
  • 40 g trappista reszelve,
  • 20 g olívaolaj,
  • só,
  • egy csipet bors,
  • egy kevés bazsalikom.

A zöldségeket megmossuk, a padlizsánt hosszanti irányban kb. 5 mm vastag szeletekre szeleteljük, kicsit besózzuk. A többi hozzávalót apró kockára vágjuk. A padlizsánt és a csirkemellet meggrillezzük. A vöröshagymát dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, pár perc múlva a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, teszünk rá egy csipet borsot és egy kevés bazsalikomot. Összeforraljuk a ragut. Hozzákeverjük a csirkemellet és a mozzarellát. Egy kis kompótostálban körberakjuk a padlizsánszeleteket úgy, hogy a szélei túllógjanak a tálon. A ragut belehalmozzuk, a padlizsán széleit visszahajtjuk. Fejjel lefelé sütőlapra borítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

Megjelent a hypertonia2023/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!