Kard Éva receptje
Csicseriborsós csirkemáj
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
317 kcal | 27 g | 15 g | 20 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g előfőzött csicseriborsó (esetleg konzerv),
- 400 g csirkemáj,
- 100 g vöröshagyma,
- 1 kisebb csokor kapor,
- 1 tk. ételízesítő,
- só,
- őrölt színes bors,
- 20 g étolaj,
- 200 ml tejföl (12%-os).
A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, mossuk át, és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A kaprot csipkedjük le a vastag szárról, mossuk meg, és vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, majd süssük szép aranybarnára, közben többször keverjük meg. Amikor a hagyma aranybarnára sült, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd kisebb lángon, lefedve, süssük pár percig. Ezután adjuk hozzá az előfőzött csicseriborsót, az apróra vágott kaprot és a tejfölt, alaposan keverjük össze, és főzzük tovább még pár percig. Többször keverjük meg, és ízesítsünk utána, ha szükséges. Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Tálaláskor szedjük a csicseriborsós csirkemájat tányérba, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd ízlés szerinti körettel vagy egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, zsemlével kínáljuk.