Feltöltés dátuma: 2023.09.15.

Kard Éva receptje

Csicseriborsós csirkemáj

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
317 kcal 27 g 15 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g előfőzött csicseriborsó (esetleg konzerv),
  • 400 g csirkemáj,
  • 100 g vöröshagyma,
  • 1 kisebb csokor kapor,
  • 1 tk. ételízesítő,
  • só,
  • őrölt színes bors,
  • 20 g étolaj,
  • 200 ml tejföl (12%-os).

A csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, mossuk át, és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A kaprot csipkedjük le a vastag szárról, mossuk meg, és vágjuk fel apróra. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt vöröshagymát, majd süssük szép aranybarnára, közben többször keverjük meg. Amikor a hagyma aranybarnára sült, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd kisebb lángon, lefedve, süssük pár percig. Ezután adjuk hozzá az előfőzött csicseriborsót, az apróra vágott kaprot és a tejfölt, alaposan keverjük össze, és főzzük tovább még pár percig. Többször keverjük meg, és ízesítsünk utána, ha szükséges. Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Tálaláskor szedjük a csicseriborsós csirkemájat tányérba, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd ízlés szerinti körettel vagy egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, zsemlével kínáljuk.

Megjelent a hypertonia2023/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!