Feltöltés dátuma: 2023.09.20.

Kard Éva receptje

Céklás-almás vitaminsaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
137 kcal 4 g 6 g 15 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g cékla,
  • 300 g alma,
  • 150 g narancs,
  • 1 citrom leve,
  • 2 tk. eritrit,
  • 40 g (2 marék) dió.

A diót tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután ízlés szerint törjük kisebb darabokra. (Pörkölés közben rázogassuk, és figyeljünk, nehogy megégjen.) A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A narancsot pucoljuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. A citromlevet keverjük össze ízlés szerint eritrittel. Ezután egy tálba keverjük össze a lereszelt almát, céklát, a feldarabolt narancsot, majd öntsük rá az ízesített citromlevet, és szintén keverjük össze, majd hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szedjük tányérba a céklasalátát, szórjuk meg a pörkölt dióval, és úgy kínáljuk. A diót csakis előtte szórjuk rá, mert különben elveszti a ropogósságát.

Megjelent a hypertonia2023/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!