Kard Éva receptje
Céklás-almás vitaminsaláta

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
137 kcal | 4 g | 6 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g cékla,
- 300 g alma,
- 150 g narancs,
- 1 citrom leve,
- 2 tk. eritrit,
- 40 g (2 marék) dió.
A diót tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután ízlés szerint törjük kisebb darabokra. (Pörkölés közben rázogassuk, és figyeljünk, nehogy megégjen.) A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A narancsot pucoljuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. A citromlevet keverjük össze ízlés szerint eritrittel. Ezután egy tálba keverjük össze a lereszelt almát, céklát, a feldarabolt narancsot, majd öntsük rá az ízesített citromlevet, és szintén keverjük össze, majd hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt szedjük tányérba a céklasalátát, szórjuk meg a pörkölt dióval, és úgy kínáljuk. A diót csakis előtte szórjuk rá, mert különben elveszti a ropogósságát.