Feltöltés dátuma: 2023.01.24.

Budai Emília receptje

Lecsós csirkecombfalatok sült hagymakarikákkal, káposztáspalacsinta-boglyával

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
419 kcal 26 g 25 g 22 g

Hozzávalók 4 adaghoz

A palacsintatésztához

  • 70 ml tej (2,8%-os),
  • 50 g búzaliszt,
  • 25 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 40 g reszelt káposzta,
  • 20 g vaj,
  • 1 db tojás,
  • csipetnyi sütőpor,
  • só,
  • őrölt bors,
  • olaj a sütéshez.

A lecsóhoz

  • 50 g vöröshagyma,
  • 20 ml olaj,
  • 100 g paradicsom,
  • 50 g lecsópaprika,
  • só.

A csirkecombfalatokhoz

  • 400 g csirkefelsőcomb-filé,
  • 20 g vaj,
  • 20 ml olaj,
  • 150 ml csontlé,
  • só,
  • őrölt bors,
  • lestyán,
  • bazsalikom,
  • zsálya.

A hagymakarikákhoz

  • 200 g vöröshagyma,
  • 30 g liszt,
  • só,
  • olaj a sütéshez.

A palacsintatésztához a feltört tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a liszteket, a finomra reszelt káposztát, a csipetnyi sütőport, és csomómentesre kavarjuk a masszát. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Ha szükséges, kevés szódavízzel hígítjuk a tésztát. Ízesítjük kevés sóval, frissen őrölt borssal. A kikevert palacsintatésztát állni hagyjuk 20–30 percet, majd kisütjük. Tálalás előtt metéltre szeleteljük. Lecsót készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon fonnyasztjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a kockázott lecsópaprikát, sózzuk, és készre pároljuk. A csirkecombot kisebb darabokra vágjuk és a fűszerekkel összekeverjük. Olajon átpirítjuk a fűszerezett húst, hozzáadjuk a vajat, majd a 1,5 dl csontlével felengedve készre pároljuk. Ezután keverjük hozzá a kész lecsót. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, enyhén sózzuk, pici lisztet hintünk rá és forró olajban kisütjük. Tálaláskor a lecsós csirkecombfalatkákra szórjuk a hagymakarikákat és mellétálaljuk a káposztáspalacsinta-metéltet.

Megjelent a hypertonia2022/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!