Budai Emília receptje
Lecsós csirkecombfalatok sült hagymakarikákkal, káposztáspalacsinta-boglyával
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
419 kcal | 26 g | 25 g | 22 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
A palacsintatésztához
- 70 ml tej (2,8%-os),
- 50 g búzaliszt,
- 25 g teljes kiőrlésű liszt,
- 40 g reszelt káposzta,
- 20 g vaj,
- 1 db tojás,
- csipetnyi sütőpor,
- só,
- őrölt bors,
- olaj a sütéshez.
A lecsóhoz
- 50 g vöröshagyma,
- 20 ml olaj,
- 100 g paradicsom,
- 50 g lecsópaprika,
- só.
A csirkecombfalatokhoz
- 400 g csirkefelsőcomb-filé,
- 20 g vaj,
- 20 ml olaj,
- 150 ml csontlé,
- só,
- őrölt bors,
- lestyán,
- bazsalikom,
- zsálya.
A hagymakarikákhoz
- 200 g vöröshagyma,
- 30 g liszt,
- só,
- olaj a sütéshez.
A palacsintatésztához a feltört tojást elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a liszteket, a finomra reszelt káposztát, a csipetnyi sütőport, és csomómentesre kavarjuk a masszát. Hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Ha szükséges, kevés szódavízzel hígítjuk a tésztát. Ízesítjük kevés sóval, frissen őrölt borssal. A kikevert palacsintatésztát állni hagyjuk 20–30 percet, majd kisütjük. Tálalás előtt metéltre szeleteljük. Lecsót készítünk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon fonnyasztjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a kockázott lecsópaprikát, sózzuk, és készre pároljuk. A csirkecombot kisebb darabokra vágjuk és a fűszerekkel összekeverjük. Olajon átpirítjuk a fűszerezett húst, hozzáadjuk a vajat, majd a 1,5 dl csontlével felengedve készre pároljuk. Ezután keverjük hozzá a kész lecsót. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, enyhén sózzuk, pici lisztet hintünk rá és forró olajban kisütjük. Tálaláskor a lecsós csirkecombfalatkákra szórjuk a hagymakarikákat és mellétálaljuk a káposztáspalacsinta-metéltet.