Receptsarok

„Testvérlapunk”, a Diabetes egyik legnépszerűbb rovata a Konyhasarok volt, amelyet 20 éven át – nyugdíjba vonulásáig – szerkesztett Nagy Margit dietetikus. Receptgyűjtemény-sorozatunk első két füzetében az ő alkotásaiból válogattunk, s ezek az elmúlt évek során már több kiadásban megjelentek. A Diabetes szerkesztőségébe mindig szép számmal érkeznek ételreceptek. Már tíz évvel az internet elterjedésének hazai és húsz évvel a magyarországi gasztroforradalom kezdete előtt, 1990 szeptemberében megjelentek az első, olvasóktól érkezett leírások a betegtájékoztató lap hasábjain. Így a rovatot Receptsarok néven folytattuk, ebben diabéteszesek, dietetikusok, amatőrök és profik kedvenceinek egyaránt helyt adunk.

A Tudomány Kiadó Receptsarok c. sorozatának idén a 10. füzete jelent meg. Ajánljuk a kiadványt nemcsak diabéteszeseknek, fogyni vágyóknak, hanem mindenkinek, aki egyszerűen csak egészségesen szeretne táplálkozni!

Lecsós csirkecombfalatok sült hagymakarikákkal, káposztáspalacsinta-boglyával

Budai Emília receptje

Lecsós csirkecombfalatok sült hagymakarikákkal, káposztáspalacsinta-boglyával

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
419 kcal 26 g 25 g 22 g
 Tovább
Túrós pite

Kard Éva receptje

Túrós pite

1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
142 kcal 7 g 7 g 13 g
 Tovább
Rakott ceruzabab kölessel

Samuné Győrvári Csilla receptje

Rakott ceruzabab kölessel

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
413 kcal 16 g 22 g 36 g
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!