Feltöltés dátuma: 2022.05.24.

Szálka Brigitta receptje

Gombás-hagymás szűzérmék rozmaringos szélesmetélttel és sült céklával

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Rost Zsír Szénhidrát
605 kcal 58 g 10 g 23 g 38 g

Hozzávalók 4 adaghoz

A húshoz

  • 400 g szűzpecsenye,
  • 400 g gomba,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 ek. olívaolaj,
  • 2 tk. konyhasó,
  • 4 tk. mustár,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • feketebors ízlés szerint.

A tésztához

  • 240 g szélesmetélt (teljes kiőrlésű),
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 ág rozmaring.

A céklához

  • 400 g cékla.

A húst megmossuk, megtisztítjuk, kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk. Összeturmixoljuk az olajat a mustárral, a kétféle hagymával és a fűszerekkel. Az így elkészített páccal legalább fél napra bepácoljuk a húst. A bepácolt húsokat teflonserpenyőben egyszer-egyszer átforgatva, mindkét oldalán átsütjük, hozzáadjuk a gombát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, a párolólevet kevés vízzel pótoljuk. A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, olajjal lecsepegtetjük, apróra vágott rozmaringgal díszítjük. A sült céklához a céklagumót megmossuk, megtöröljük, sütőpapírba tekerjük, forró sütőben puhára sütjük, amikor megsült, csak akkor hámozzuk meg. Ha nagyobb méretű céklagumónk van, daraboljuk: felezzük, negyedeljük, hogy a sütési időt lerövidítsük.

Megjelent a hypertonia2021/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!