Szálka Brigitta receptje
Gombás-hagymás szűzérmék rozmaringos szélesmetélttel és sült céklával
1 adag tápanyagtartalma: | ||||
---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Rost | Zsír | Szénhidrát |
605 kcal | 58 g | 10 g | 23 g | 38 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
A húshoz
- 400 g szűzpecsenye,
- 400 g gomba,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 4 ek. olívaolaj,
- 2 tk. konyhasó,
- 4 tk. mustár,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- feketebors ízlés szerint.
A tésztához
- 240 g szélesmetélt (teljes kiőrlésű),
- 2 ek. olívaolaj,
- 1 ág rozmaring.
A céklához
- 400 g cékla.
A húst megmossuk, megtisztítjuk, kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk. Összeturmixoljuk az olajat a mustárral, a kétféle hagymával és a fűszerekkel. Az így elkészített páccal legalább fél napra bepácoljuk a húst. A bepácolt húsokat teflonserpenyőben egyszer-egyszer átforgatva, mindkét oldalán átsütjük, hozzáadjuk a gombát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, a párolólevet kevés vízzel pótoljuk. A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, olajjal lecsepegtetjük, apróra vágott rozmaringgal díszítjük. A sült céklához a céklagumót megmossuk, megtöröljük, sütőpapírba tekerjük, forró sütőben puhára sütjük, amikor megsült, csak akkor hámozzuk meg. Ha nagyobb méretű céklagumónk van, daraboljuk: felezzük, negyedeljük, hogy a sütési időt lerövidítsük.