Szálka Brigitta receptje
Feta sajtos céklakrém

1 adag tápanyagtartalma: | ||||
---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Rost | Zsír | Szénhidrát |
93 kcal | 4 g | 3 g | 6 g (ebből telített zsír: 3 g) | 4 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 g céklagumó,
- 100 g feta sajt,
- 1-2 ek. natúr joghurt,
- metélőhagyma és/vagy zöldpetrezselyem,
- só,
- olívaolaj a cékla sütéséhez.
A céklát megmossuk, a két végét levágjuk, a héját rajta hagyjuk, néhány csepp olívaolajjal megpermetezve, sütőpapírba tekerve héjastól puhára sütjük. Ha nagyobb méretű céklánk van – a sütési idő lerövidítésére – darabolhatjuk félbe vagy negyedbe. A kihűlt, megsült céklát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval botmixer segítségével összeturmixoljuk, belekeverjük a zöldfűszereket. Hűtőszekrényben több napig is tárolhatjuk. Pirítósra kenve, zöldségmártogatósként, saláták mellé kitűnő.