Feltöltés dátuma: 2022.06.05.

Szálka Brigitta receptje

Feta sajtos céklakrém

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Rost Zsír Szénhidrát
93 kcal 4 g 3 g 6 g (ebből telített zsír: 3 g) 4 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g céklagumó,
  • 100 g feta sajt,
  • 1-2 ek. natúr joghurt,
  • metélőhagyma és/vagy zöldpetrezselyem,
  • só,
  • olívaolaj a cékla sütéséhez.

A céklát megmossuk, a két végét levágjuk, a héját rajta hagyjuk, néhány csepp olívaolajjal megpermetezve, sütőpapírba tekerve héjastól puhára sütjük. Ha nagyobb méretű céklánk van – a sütési idő lerövidítésére – darabolhatjuk félbe vagy negyedbe. A kihűlt, megsült céklát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval botmixer segítségével összeturmixoljuk, belekeverjük a zöldfűszereket. Hűtőszekrényben több napig is tárolhatjuk. Pirítósra kenve, zöldségmártogatósként, saláták mellé kitűnő.

Megjelent a hypertonia2021/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!