Feltöltés dátuma: 2022.05.30.

Kocsis Bálint séf receptje nyomán

Céklafasírt friss salátával, mustáros csicseriborsókrémmel

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma cukorral:
Energia Fehérje Rost Zsír Szénhidrát
299 kcal 10 g 11 g 11 g
(ebből telített zsír: 1 g)
36 g

Hozzávalók 4 adaghoz

A céklafasírthoz

  • 200 g fiatal cékla,
  • 100 g zabpehely vagy gabonafasírt-keverék,
  • 2 ek. olíva- vagy napraforgóolaj a sütéshez,
  • csipetnyi só, rozmaringlevél.

A salátához

  • 150 g friss salátalevél (rukkola, fejes-, madár-, jégsaláta stb.),
  • 1 csokor hónapos- vagy cseresznyeretek,
  • 4 kk. olívaolaj,
  • 4 kk. balzsamecet.

A csicseriborsókrémhez

  • 200 g főtt csicseriborsó,
  • 4 tk. light majonéz,
  • 1 csokor friss menta,
  • 1 ek. mustár,
  • csipetnyi só.

Egy keverőtálba 100 ml vizet teszünk, beáztatjuk a gabonafasírthoz a zabpelyhet vagy a kész gabonafasírt-keveréket, hagyjuk dagadni. A céklát lereszeljük, és hozzákeverjük. Ízesítjük friss rozmaringgal, sóval. Egy aprítógépben a csicseriborsót a majonézzel, a mustárral, csipetnyi sóval és a friss mentával krémes állagúra pürésítjük. A retket negyedekbe vágjuk, összekeverjük a salátalevéllel, majd meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel. A céklafasírtokat rostlapon vagy teflonserpenyőben kevés olajon kisütjük, a friss salátával és a csicseriborsókrémmel tálaljuk.

Megjelent a hypertonia2021/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!