Kocsis Bálint séf receptje nyomán
Céklafasírt friss salátával, mustáros csicseriborsókrémmel
1 adag tápanyagtartalma cukorral: | ||||
---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Rost | Zsír | Szénhidrát |
299 kcal | 10 g | 11 g | 11 g (ebből telített zsír: 1 g) |
36 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
A céklafasírthoz
- 200 g fiatal cékla,
- 100 g zabpehely vagy gabonafasírt-keverék,
- 2 ek. olíva- vagy napraforgóolaj a sütéshez,
- csipetnyi só, rozmaringlevél.
A salátához
- 150 g friss salátalevél (rukkola, fejes-, madár-, jégsaláta stb.),
- 1 csokor hónapos- vagy cseresznyeretek,
- 4 kk. olívaolaj,
- 4 kk. balzsamecet.
A csicseriborsókrémhez
- 200 g főtt csicseriborsó,
- 4 tk. light majonéz,
- 1 csokor friss menta,
- 1 ek. mustár,
- csipetnyi só.
Egy keverőtálba 100 ml vizet teszünk, beáztatjuk a gabonafasírthoz a zabpelyhet vagy a kész gabonafasírt-keveréket, hagyjuk dagadni. A céklát lereszeljük, és hozzákeverjük. Ízesítjük friss rozmaringgal, sóval. Egy aprítógépben a csicseriborsót a majonézzel, a mustárral, csipetnyi sóval és a friss mentával krémes állagúra pürésítjük. A retket negyedekbe vágjuk, összekeverjük a salátalevéllel, majd meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel. A céklafasírtokat rostlapon vagy teflonserpenyőben kevés olajon kisütjük, a friss salátával és a csicseriborsókrémmel tálaljuk.