Kovács Bence receptje (videóval)
Zöldfűszeres habart tojás pirítóssal
| 1 adag energia- és tápanyagtartalma: | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Energia | Fehérje | Zsír | Telített zsír | Szénhidrát | Rost |
| 208 kcal | 9 g | 9 g | 7 g | 24 g | 4 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
[A szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]
- 4 db [1 db] tojás
- 20 g [5 g] vaj vagy margarin
- só, bors
- 1 kis cs. metélőhagyma
- 1 kis cs. petrezselyemzöld
- 8 szelet [50 g] teljes kiőrlésű kenyér
A recept elkészítése
Egy lábasban forraljunk vizet, majd tegyünk a tetejére egy másik hőálló tálat vagy habüstöt (mint amikor csokoládét olvasztunk). Mérjük bele a vajat, és amíg olvad, egy edénybe verjük fel a megtört tojásokat. Öntsük a megolvadt vajhoz a felvert tojásokat és vízgőz felett addig kevergessük, amíg egy krémes állagot nem kapunk. A kenyérszeleteket pirítsuk meg, kenjük rá a meleg tojáskrémet. Miután sóztuk, borsoztuk, szórjuk meg a finomra vágott fűszerekkel. Friss zöldséggel fogyasszuk!







