Kovács Bence receptjei (videóval)
Újdonságok az ünnepi asztalra
Nagy ünnepeinknek megvannak a szokásos ételei. Vallási előírás, nemzeti hagyomány állhat ezek hátterében, vagy egyszerűen családi tradíció. Dédnagymama annak idején ezt főzte húsvétkor, így az unoka is ezt főzi, pedig már nem is tudja, miért.
Örömet okoznak a hagyományos ízek, de ugyanekkora öröm, ha valami új kerül az asztalra. A kecskesajttal töltött csirke vagy a kakukkfüves sárgarépa igazán újszerű és nagyon finom. Nem is ördöngösség elkészíteni. Ehhez – és a többi húsvéti receptünkhöz – segítséget is adunk, a Diabetes Facebook-oldalán videón láthatják, ahogy „diabetikus séfünk” elővarázsolja az ételeket.
Természetesen teret kell engedni a háziasszonyok ihletének is, alakítsák ők tovább saját és családjuk ízlésének megfelelően az ételötleteinket. Az említett kecskesajtos csirkét a bemutatott receptek kiötlője, Kovács Bence is kétféleképpen készíti, tálalja. Válasszanak e kettő közül, vagy készítsenek el egy harmadik variációt!
Ugyanazok az alapanyagok kétféle köntösben
Izgalmas utazásra hívjuk önöket. Kalandozzunk a gasztronómia, a konyhai tudomány világában!
Bővítsük tudásunkat, változtassuk meg az új dolgokhoz való hozzáállásunkat! Tanuljunk a konyhaművészektől!
Miért jó ez?
- Merészebben állhatunk neki egy-egy étel elkészítésének.
- Alkotni jó.
- A főzés csodálatos lehetőség a megújulásra.
- Szeretteinkkel egy asztalnál ülni és megajándékozni őket munkánk gyümölcsével, fantasztikus dolog.
- Izgalmat, frissességet lophatunk az ünnepi vagy épp a hétköznapi asztalra.
Amint a receptek között láthatják, a kecskesajtos csirke kétféle elkészítési móddal szerepel. Mindkettőnek remek végeredménye lesz, csak talán a „formázott” verzió mutatósabb, szebb a tányéron. Ez az alternatíva jó alkalmat kínál a kísérletezésre és olyan eszközök kipróbálására, mint a formázókarika. (Nagyobb boltokban, ahol konyhafelszerelési eszközök is kaphatók, könnyen beszerezhető.)
Vígné Sági Katalin dietetikus, a Receptsarok rovat szakértője