Kovács Bence receptjei (videóval)

Újdonságok az ünnepi asztalra

Nagy ünnepeinknek megvannak a szokásos ételei. Vallási előírás, nemzeti hagyomány állhat ezek hátterében, vagy egyszerűen családi tradíció. Dédnagymama annak idején ezt főzte húsvétkor, így az unoka is ezt főzi, pedig már nem is tudja, miért.

Örömet okoznak a hagyományos ízek, de ugyanekkora öröm, ha valami új kerül az asztalra. A kecskesajttal töltött csirke vagy a kakukkfüves sárgarépa igazán újszerű és nagyon finom. Nem is ördöngösség elkészíteni. Ehhez – és a többi húsvéti receptünkhöz – segítséget is adunk, a Diabetes Facebook-oldalán videón láthatják, ahogy „diabetikus séfünk” elővarázsolja az ételeket.

Természetesen teret kell engedni a háziasszonyok ihletének is, alakítsák ők tovább saját és családjuk ízlésének megfelelően az ételötleteinket. Az említett kecskesajtos csirkét a bemutatott receptek kiötlője, Kovács Bence is kétféleképpen készíti, tálalja. Válasszanak e kettő közül, vagy készítsenek el egy harmadik variációt!

Ugyanazok az alapanyagok kétféle köntösben

Izgalmas utazásra hívjuk önöket. Kalandozzunk a gasztronómia, a konyhai tudomány világában!

Bővítsük tudásunkat, változtassuk meg az új dolgokhoz való hozzáállásunkat! Tanuljunk a konyhaművészektől!

Miért jó ez?

  • Merészebben állhatunk neki egy-egy étel elkészítésének.
  • Alkotni jó.
  • A főzés csodálatos lehetőség a megújulásra.
  • Szeretteinkkel egy asztalnál ülni és megajándékozni őket munkánk gyümölcsével, fantasztikus dolog.
  • Izgalmat, frissességet lophatunk az ünnepi vagy épp a hétköznapi asztalra.

Amint a receptek között láthatják, a kecskesajtos csirke kétféle elkészítési móddal szerepel. Mindkettőnek remek végeredménye lesz, csak talán a „formázott” verzió mutatósabb, szebb a tányéron. Ez az alternatíva jó alkalmat kínál a kísérletezésre és olyan eszközök kipróbálására, mint a formázókarika. (Nagyobb boltokban, ahol konyhafelszerelési eszközök is kaphatók, könnyen beszerezhető.)

Vígné Sági Katalin dietetikus, a Receptsarok rovat szakértője

Húsvéti spenótos tojáslepény

Kovács Bence receptje (videóval)

Húsvéti spenótos tojáslepény

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
285 kcal 25 g 19 g 3 g
 Tovább
Kuszkuszos báránysaláta

Kovács Bence receptje (videóval)

Kuszkuszos báránysaláta

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
366 kcal 28 g 20 g 19 g
 Tovább
Sós, teljes kiőrlésű kalács

Kovács Bence receptje

Sós, teljes kiőrlésű kalács

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
280 kcal 10 g 8 g 40 g
 Tovább
Póréhagyma-krémleves sajtos kaláccsal

Kovács Bence receptje (videóval)

Póréhagyma-krémleves sajtos kaláccsal

1 adag tápanyagtartalma (kalács nélkül):
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
239 kcal 10 g 12 g 24 g
 Tovább
Céklás tzatziki

Kovács Bence receptje (videóval)

Céklás tzatziki

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
58 kcal 3 g 9 g
 Tovább
Kecskesajtos rakott csirkemell sült répával és céklával

Kovács Bence receptje (videóval)

Kecskesajtos rakott csirkemell sült répával és céklával

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
510 kcal 36 g 33 g 16 g
 Tovább
Kecskesajttal töltött csirkekorong kakukkfüves sárgarépakörettel, céklapürével és jus-vel

Kovács Bence receptje

Kecskesajttal töltött csirkekorong kakukkfüves sárgarépakörettel, céklapürével és jus-vel

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
518 kcal 37 g 33 g 18 g
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!