Kovács Bence receptje (videóval)
Májas hasé fürjtojással
1 db hasé energia- és tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Telített zsír | Szénhidrát | Rost |
118 kcal | 7 g | 7 g | 3 g | 7 g | 2 g |
Hozzávalók 15 haséhoz
- 50 g sovány füstölt főtt sonka
- 6 db fürjtojás
- 200 g tisztított csirkemáj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál olívaolaj
- 1 cs. teljes kiőrlésű leveles tészta, pl. Tante Fanny
- só, bors
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 „S”-es mérető tojás
A recept elkészítése
Megtisztítjuk a hagymákat és a sonkával együtt apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megpirítjuk rajta a hagymát és a sonkát, majd átrakjuk egy tálba. A májat feldaraboljuk és lágyra pirítjuk azon a zsiradékon, amin a sonkát pirítottuk. Amíg a máj pirul, lobogó vízben megfőzzük a fürjtojásokat. Egy turmixgépbe helyezzük a májat, majd sóval, borssal és a majoránnával pépesítjük. A fürjtojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágva a sonkával együtt a pürésített májhoz keverjük. A leveles tésztából 3×5 db téglalapot vágunk. A téglalap egyik felére kis májkrémgombócokat helyezünk, majd az üres felét visszahajtjuk és a széleit lenyomkodjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a hasékat, felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp: a 6 db fürjtojás helyett 1 db tyúktojással is készíthetjük.
