Kovács Bence receptje (videóval)
Cukormentes répasüti pohárdesszert
1 adag energia- és tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Telített zsír | Szénhidrát | Rost |
368 kcal | 4 g | 17 g | 3 g | 31 g | 2 g |
Hozzávalók 8 adaghoz
A kekszmorzsához
- 100 g sárgarépa
- 150 g cukormentes keksz, pl. rostdús keksz, darálós
- 1 db tojássárgája
- 40 g olvasztott vaj vagy margarin
- 30 g eritrit
A krémhez
- 300 g zsírszegény mascarpone
- 2 dl cukormentes habtejszín
- 40 g eritrit
- 1/2 kezeletlen héjú narancs reszelt héja
- 1/2 kezeletlen héjú citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
A recept elkészítése
A sárgarépát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A kekszet egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk az eritritet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a reszelt sárgarépát, majd alaposan elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk a morzsalékot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy keverőtálba mérjük a mascarponét, belereszeljük a citrusfélék héját, majd belefacsarjuk a citrom levét és hozzákeverjük az eritritet. Ha alaposan elkevertük, mérjük a mascarponéhoz a tejszínt és robotgéppel habosítsuk. Egy tetszés szerinti pohárba rétegezzük. Pihentessük a hűtőben 10-20 percet, és hidegen tálaljuk.
