Feltöltés dátuma: 2025.04.03.

Kovács Bence receptje (videóval)

Cukormentes répasüti pohárdesszert

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Telített zsír Szénhidrát Rost
368 kcal 4 g 17 g 3 g 31 g 2 g

Hozzávalók 8 adaghoz

A kekszmorzsához

  • 100 g sárgarépa
  • 150 g cukormentes keksz, pl. rostdús keksz, darálós
  • 1 db tojássárgája
  • 40 g olvasztott vaj vagy margarin
  • 30 g eritrit

A krémhez

  • 300 g zsírszegény mascarpone
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • 40 g eritrit
  • 1/2 kezeletlen héjú narancs reszelt héja
  • 1/2 kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve

A recept elkészítése

A sárgarépát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. A kekszet egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk az eritritet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a reszelt sárgarépát, majd alaposan elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk a morzsalékot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy keverőtálba mérjük a mascarponét, belereszeljük a citrusfélék héját, majd belefacsarjuk a citrom levét és hozzákeverjük az eritritet. Ha alaposan elkevertük, mérjük a mascarponéhoz a tejszínt és robotgéppel habosítsuk. Egy tetszés szerinti pohárba rétegezzük. Pihentessük a hűtőben 10-20 percet, és hidegen tálaljuk.

A recept és a videó támogatója

További húsvéti receptjeink

Megjelent a receptsarok2025 számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!