Biró Sára receptje
Túrós-körtés rétes
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
75 kcal | 4 g | 2 g | 10 g |
Hozzávalók 2 rúdhoz (16 szelethez)
- 1 cs. (6 db-os) réteslap,
- 250 gramm zsírszegény tehéntúró,
- 3-4 csepp vaníliaesszencia,
- folyékony édesítő ízlés szerint,
- 300 g körte (2 db),
- egy citrom reszelt héja,
- 30 g zabpehely,
- 8 g zsemlemorzsa,
- 20 ml olaj,
- 50 g tejföl (12%-os),
- 1 db tojás (M méretű).
A réteslapot a papírral nedves konyharuhába tesszük. Egy sütőpapírt megolajozunk, erre teszünk 3 db lapot egy rúdhoz, megkenjük őket néhány csepp olaj és egy evőkanál tejföl keverékével, meghintjük zsemlemorzsával, erre kerül a túró, melyet előzőleg villával összetörünk, ízesítjük vaníliával, citromhéjjal, édesítővel. Rátesszük a feldarabolt körtét, ráhintjük a zabpelyhet és felcsavarjuk. Egymás mellé tesszük a két rudat, villával kicsit megszúrjuk, majd tojásfehérjével bekenjük. Forró sütőben sütjük, tálalás előtt meghintjük eritritporral.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).