Feltöltés dátuma: 2024.12.24.

Molnár Sándorné receptje

Meggyes-mákos zabgolyó

Illusztráció
Egy adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
71 kcal 2 g 2 g 11 g

Hozzávalók 10 db golyóhoz

  • 100 g apró szemű zabpehely,
  • 40 g eritrit,
  • 30 g darált mák,
  • 200 g alma,
  • 10 szem meggy (ha fagyasztottat használunk, akkor előbb olvasszuk fel!) (kb. 200 g).

Az almát hámozzuk meg és reszeljük le finomra. Ha nagyon sok a leve, kissé nyomkodjuk ki, de tegyük félre a maradék levet. Keverjük össze a cukorhelyettesítőt, mákot és a zabpelyhet. Ha száraznak ítéljük a masszát, a félretett almaléből adjunk hozzá, hogy jó formálható legyen. A masszát tegyük negyedórára a hűtőbe, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. Majd formáljunk 10 db golyót, aminek a közepére tegyük a meggyszemet. Tároljuk a hűtőben.

Megjelent a diabetes2024/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!