Molnár Sándorné receptje
Meggyes-mákos zabgolyó
Egy adag energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
71 kcal | 2 g | 2 g | 11 g |
Hozzávalók 10 db golyóhoz
- 100 g apró szemű zabpehely,
- 40 g eritrit,
- 30 g darált mák,
- 200 g alma,
- 10 szem meggy (ha fagyasztottat használunk, akkor előbb olvasszuk fel!) (kb. 200 g).
Az almát hámozzuk meg és reszeljük le finomra. Ha nagyon sok a leve, kissé nyomkodjuk ki, de tegyük félre a maradék levet. Keverjük össze a cukorhelyettesítőt, mákot és a zabpelyhet. Ha száraznak ítéljük a masszát, a félretett almaléből adjunk hozzá, hogy jó formálható legyen. A masszát tegyük negyedórára a hűtőbe, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. Majd formáljunk 10 db golyót, aminek a közepére tegyük a meggyszemet. Tároljuk a hűtőben.