Feltöltés dátuma: 2025.01.02.

Nagy-Kovács Magdolna receptje

Köleses túrófelfújt

Illusztráció
Egy adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
160 kcal 9 g 8 g 13 g

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 125 g köles,
  • 250 g félzsíros tehéntúró,
  • 3 db tojás (M méretű),
  • 30 g margarin (70%-os),
  • só,
  • 1 db citrom reszelt héja,
  • 100 g eritrit,
  • 200 ml tej (1,5%-os),
  • 100 ml víz,
  • 4 g útimaghéj-őrlemény.

A kölest alaposan mossuk meg és öblítsük le, majd a tej és víz keverékében tegyük oda főni, ízesítsük sóval és az eritrit felével. Addig kavargassuk, míg az összes folyadékot felszívja. A túrót az útimaghéjjal, a tojássárgájával a maradék eritrittel és a citrom héjával kavarjuk össze. A langyos köleshez adjuk a margarint és a tojásos túrókeveréket. Alaposan dolgozzuk össze, és lazítsuk a tojásfehérjék habjával. Kivajazott jénaiba tesszük, majd előmelegített sütőben, 165 fokon 30 percig sütjük. (Kínálhatunk mellé gyümölcsöt, ebben az esetben annak szénhidráttartalmát hozzá kell adni a sütemény szénhidrátértékéhez.)

Megjelent a diabetes2024/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!