Nagy-Kovács Magdolna receptje
Köleses túrófelfújt
Egy adag energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
160 kcal | 9 g | 8 g | 13 g |
Hozzávalók 8 adaghoz
- 125 g köles,
- 250 g félzsíros tehéntúró,
- 3 db tojás (M méretű),
- 30 g margarin (70%-os),
- só,
- 1 db citrom reszelt héja,
- 100 g eritrit,
- 200 ml tej (1,5%-os),
- 100 ml víz,
- 4 g útimaghéj-őrlemény.
A kölest alaposan mossuk meg és öblítsük le, majd a tej és víz keverékében tegyük oda főni, ízesítsük sóval és az eritrit felével. Addig kavargassuk, míg az összes folyadékot felszívja. A túrót az útimaghéjjal, a tojássárgájával a maradék eritrittel és a citrom héjával kavarjuk össze. A langyos köleshez adjuk a margarint és a tojásos túrókeveréket. Alaposan dolgozzuk össze, és lazítsuk a tojásfehérjék habjával. Kivajazott jénaiba tesszük, majd előmelegített sütőben, 165 fokon 30 percig sütjük. (Kínálhatunk mellé gyümölcsöt, ebben az esetben annak szénhidráttartalmát hozzá kell adni a sütemény szénhidrátértékéhez.)